Vodafone Avrupa başkanı; Vittorio Colao

Vodafone Avrupa başkanı; Vittorio Colao

Vodafone Group Plc bugün yaptığı açıklamada Vittorio Colao'nun 9 ekim 2006 itibariyle Vodafone Yönetim Kurulu'na Vodafone Avrupa Bölge Başkanı olarak katıldığını bildirdi. Geçen yıl sonunda Vodafone'un satın aldığı Telsim şirketi de, Colao'nun sorumluluk bölgesinde yer alıyor.

Vittorio Colao 44 yaşındaki Vittorio Colao'nun, uzun yıllardan beri Vodafone grubunda çeşitli yönetici pozisyonlarda çalıştığı bildiriliyor. Colao daha önce Vodafone İtalya'nın başkanı ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan sorumluydu. 2002-2004 arasında Vodafone Direktörler Kurulu'nda görev alan Colao daha sonra İtalyan yayın ve medya grubu RCS MediaGroup'a geçti ve orada son 2 yıldır Başkan olarak görev yaptı.

Colao'nun, aynı zamanda, daha önce Sir Julian Horn-Smith'in üstlendiği Başkan Yardımcılığı görevini de üsteleneceği ve bu pozisyonda dış görevlerde, özellikle politik kurumlar ve düzenleyicilerle ilişkilerde Başkan Sarin'i temsil edeceği bildiriliyor.

Arun Sarin Colao'nun atanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Vittorio'nın tekrar Vodafone'a ve yönetici ekibimdeki Bu önemli pozisyona gelmesine çok memnun oldum. Vittorio, Vodafone'da daha önceki görevlerinde çok önemli katkılar sağlamıştı ve çok verimli bir yöneticiydi. Avrupa Bölgesinde, önemli fırsatlar ve rekabet var. Vittorio'nun geçmiş tecrübeleri ve iş başarıları ile bu önemli pozisyonu başaracağından şüphem yok. Kendisiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum.

Yönetim Kurulu Başkanı Sir John Bond ise

Vittorio Colao, Arun'un yönetim ekibine katılması önemli bir durum. Kendisine Vodafone Yönetim Kurulu'na hoşgeldin demekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Vittorio Colao Hakkında
Vittorio Colao, Bocconi Üniversitesinden ve birincilikle Harvard Business School, MBA'den mezun. 44 yaşında.

İş hayatına McKinsey & Co, Milano ofisinde başladıktan sonra 1996 yılında İtalya'nın 2.büyük mobil operatörü olan Omnitel Pronto Italia firmasına girdi. 1999 yılında bu şirketin başkanlığına atandı. Daha sonra, 2001 yılında Vodafone, Güney Avrupa ve 2003 yılında Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'dan sorumlu Başkan yardımcısı oldu. 2002-2004 arasında da Vodafone Direktörler Kurulu'nun üyesi haline geldi.

2004'de İtalyan yayın ve medya kuruluşu RCS MediaGroup'da başkan oldu.



Eklenme tarihi: 10.09.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler