Dördüncü nesil de 'cep'te

Dördüncü nesil de 'cep'te

Dünyanın önde gelen Koreli yüksek teknoloji şirketi Samsung, çalışmalarına 2003 yılında başladığı dünyanın ilk dördüncü nesil cep telefonunu tanıtttı. 1 Gbps'lik hız transferine olanak tanıyan teknolo-jinin lansmanı, Güney Kore'de, saatte 60 kilometre hızla gitmekte olan bir otobüste gerçekleştirildi

Güney Kore'nin yüksek teknoloji şirketi Samsung Electronics, dünyanın ilk dördüncü nesil (4G) cep telefonunu, yıllık Samsung 4G forumunda tanıtttı. Samsung 4G cep telefonunu tanıtımı, Güney Kore'de, özel olarak tasarlanmış ve saatte 60 kilometre hız gitmekte olan bir otobüste gerçekleştirdi. Yapılan tanıtımda, 4G cep telefonuyla, otobüs hareket halindeyken, mobil ortamda 100 Mbps (saniyede100 megabit) veri transferi yapıldı. Ayrıca fuardaki standda ise 1 Gbps (saniyede 1 Gigabit) varan hızda veri iletişimi gerçekleştirildi.

Samsung 4G

2010'da Piyasada
Özel olarak tasarlanmış bir otobüste gerçekleştirilen tanıtımda katılımcılar, bu son teknoloji ürününü deneme imkanını elde etti. Samsung, yürürlükteki haberleşme platformlarının geliştirilmiş şekli olan yeni teknolojiyi, piyasaya 2010'a kadar sunmayı planlıyor. 4G teknolojisiyle insanların, çok kanallı yüksek çözünürlüklü TV yayınlarını izleyebilecekleri ve cep telefonları vasıtasıyla evlerindeki aletleri kontrol edebilecekleri bildirildi.

1 Gbps veri hızının hareket halindeyken, şu anda mevcut kullanılan mobil WİMAX teknolojisinden tam 50 kat daha hızlı olduğu belirtildi.

Film transferi 5.6 saniye
4G teknolojisiyle 100 MP3 (300MB) dosyasını yaklaşık 2.4 saniyede, 1 film dosyasını (800MB) 5.6 saniyede transfer etmek mümkün olacak. Yapılan tanıtımda, hareketli ortamda 1 Gbps veri hızıyla aynı anda 32 ayrı kanaldan yayın, internet bağlantısı ve videolu telefon görüşmesi yapıldı. Yine aynı anda 8x8 MIMO teknolojisiyle 3.5 Gbps veri transferi gerçekleştirildi. Samsung'un 4G teknolojisinin, gelecek nesil kablosuz iletişim servisiyle, Samsung'un geçen yılın mobil

WİWAX teknolojisinin bir üst adamı olarak tanıtıldı. Bu arada Samsung geçtiğimiz günlerde mobil WIWAX sistemleri ve cep telefonu aksesuarları satışı konusunda ABD, İtalya, Brezilya gibi yedi ülkeden 9 farklı GSM operatörüyle anlaştığını açıklamıştı.

İlk olmaktan gururluyuz
Samsung Başkanı Ki Tae Lee, 4G teknolojisini dünyada ilk olarak Samsung 4G forumunda tanıtmış olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

4G forumu nedir?
SAMSUNG 4G forumu 2003 yılından bu yana her yıl düzenliyor. Samsung'un yıllık 4G forumunda teknoloji gelişmeleri ve iletişim teknolojisinin standartlaşması tartışılıyor. Forma yaklaşık 20 ülkeden 175 yüksek teknoloji şirketinin temsilcileri katılıyor. Forum, katılan şirketler için kendilerini ve şirket vizyonlarını tanıtmak için iyi bir fırsat oluyor.

Türkiye'de henüz 3G bile yok
Turkcell Katma Değerli Servisler Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar: Dünyada birçok yerde 3. Nesil'e (3G) geçildi. Şu anda Türkiye komşu ülkelerle her anlamda rekabet halinde. Fakat teknoloji altyapısı konusunda yeterince hassas davranılmıyor. Ülke olarak bu konuda zaman kaybettik. 3-4 yıl kaybedildi. Gerekli yatırımlar yapılmadı. Yasalar çıkarılmadı. Geç kaldığımız hissine kapılıyoruz. Turkcell olarak altyapı yatırımlarımızı tamamladık. 1.5 yıldır sistemin testlerini yapıyoruz. Yasanın çıkmasını bekliyoruz. Türkiye'de de 2007'de 3G teknolojisine geçileceğini tahmin ediyoruz.



Eklenme tarihi: 9.09.2006
Kaynak: Showtvnet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler