Mobil internette 34.6 milyon abone

Mobil internette 34.6 milyon abone

Tüm dünyada 34.6 milyon abone, kablosuz internet destekli cep telefonu ve avuçiçi bilgisayarlar üzerinden internet hizmetinden yararlanıyor.

Avrupa, Amerika ve Kanada’da mobil içerik sağlayıcısı olan Telephia firmasının açıklamasına göre tüm dünyada 34.6 milyon abone, kablosuz internet destekli cep telefonu ve avuçiçi bilgisayarlar üzerinden internet hizmetinden yararlanıyor.

Açıklanan raporda mobil internet kullanıcıları cep’ten en çok e - posta hesaplarını kontrol ediyor. Sık kullanım oranlarına göre ikinci sırada ise hava durumu ile ilgili bilgi veren siteler yer alıyor. E-posta ve hava durumunun yanı sıra spor siteleri ve şehir rehberi tarzındaki mobil içerikler cep kullanıcılarının en çok rağbet ettiği kategoriler arasında yer alıyor.

Yapılan araştırmaya göre 'Yahoo Mail’ sitesi mobil cihazlar üzerinden en çok ziyaret edilen sitesi. Hemen ardından ise hava durumu raporları veren The Weather sitesi geliyor. Sadece haziran ayı içerisinde 5.8 milyon mobil internet kullanıcısı hava durumunu öğrenmek için The Weather sitesine başvurmuş durumda.

WAP yerine Web içeriği
34.6 milyon kullanıcının yüzde 81’inde XHTML destekli internet tarayıcıları olduğu belirlendi. Yani büyük bir çoğunluk düz metin ağırlık WAP içeriği yerine bilgisayarlarımızdan alışkın olduğumuz web içeriğini kullanmayı tercih ediyor.



Eklenme tarihi: 8.09.2006
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler