CeBIT Bilişim Eurasia açıldı

CeBIT Bilişim Eurasia açıldı

CeBIT Bilişim Eurasia, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Başkan Topbaş′ın katılımıyla açıldı.

Avrasya'nın en büyük iş geliştirme platformu olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Başkan Topbaş'ın katılımıyla açıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllattif Şener, 2010 yılında vatandaşların yüzde 51'inin internet kullanıcısı olması ve evlerin yüzde 48'inin internet erişimine sahip olmasının hedeflendiğini kaydetti.

5-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek CeBIT Bilişim Eurasia farklı ülkelerden ve bölgelerden profesyonelleri İstanbul'da buluşturmayı amaçlıyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ve Avrupa'nın ilk 4 fuarı arasına adını yazdıran ve küresel pazarda cazibe noktası haline gelen CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl da ulusal ve uluslararası boyuttaki pek çok projeyle zengin bir iş platformu sunuyor.


Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler, Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Maliye Bakanı Hartmut Möllring ve Romanya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Temsilcisi Daniel Gruia ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

70 ülkeden toplam 160 bin ziyaretçinin katılımının beklendiği fuarda 60 bin metrekare kapalı, 26 bin metrekare stand alanı bulunuyor. Fuar 10 salonda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölüm, kamu sektörü ve gelecek parkı olmak üzere iki tematik bölüm, inovasyon ve yazılımcılardan oluşan iki özel teşvik bölgesinden oluşuyor.

Açılışta bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, teknoloji sayesinde dünyanın dört bir yanındaki bilgiye anında erişilebileceğini ve o bilgiyi değiştirmenin mümkün olduğunu belirterek, "Bilişim zirvesi etkinliklerini daha fazla uluslararası boyut kazandığı görmek mutlu edici bir durum. Bilgiye ulaşmak insanlık tarihinde her zaman önemli olmuştur. Bilgiye ulaşmakta gecikenler geri kalmışlardır. Çağdaş bilgileri bünyesinde toplayanlar büyük uygarlıklar olmuş, ileri gitmişlerdir. Günümüzde bilgiye ulaşmak için büyük metropollerde olmak gerekmiyor. İnternet vasıtasıyla kırsal alanda internet girerek dünyanın 4 bir yanındaki bilgiye ulaşabilirsiniz" açıklamasında bulundu.

"Bilgi ve iletişim teknolojileri rekabet gücü için önemli fırsatlar sunuyor"
Hükümeti kurarken bir eylem planı hazırladıklarını ve e-dönüşüm Türkiye projesinin bu eylemin temellerinden biri oluğunu hatırlatan Şener, 2006-2010 yıllarını kapsayan bilgi toplumu stratejisinin Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yürürlüğe girdiğine değindi.

Bakan Şener, bilgi toplumu stratejisinde amaçlardan ilkinin sosyal dönüşüm olduğunu belirterek, "Bu bağlamda vatandaşların 2010 yılında yüzde 51'inin internet kullanıcısı olması, evlerin yüzde 48'inin de internet erişimine sahip olması hedeflenmiştir" dedi.

Bilgi toplumunda diğer bir stratejik amacın da bilgi ve iletişim teknolojilerinin iş dünyasına nüfuzu olduğuna işaret eden Şener, şöyle devam etti:

"Bilgi ve iletişim teknolojileri, firmaların rekabet gücünün artırılması ve yeni pazarlara erişim açısından son derece önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlardan faydalanmak amacıyla özellikle KOBİ'lerin bu teknolojilere erişim imkanlarının artırılması ve kullanım yetkilerinin geliştirilmesine yönelik programlar tasarlanmıştır. Bu programların tasarlanmasında ülke ekonomisindeki ağırlıkları da dikkate alınarak tarım, otomotiv, tekstil, turizm ve ticaret hizmetleri öncelikli sektörler olarak değerlendirilmiştir. Bu programların uygulanması sonucunda işletmelerin yüzde 95'inin bilgisayar sahibi olmaları, yüzde 70'inin geniş bant internet erişiminin bulunması ve toplam iş hacminin yüzde 15'inin e-ticaret vasıtasıyla yaratılması hedeflenmektedir."


Topbaş: İstanbul Avrasya'nın dijital başkenti olacaktır
İstanbul'u teknoloji üssü haline getiren fuarın açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Büyükşehir Kadir Topbaş da, "Özellikle İstanbul son birkaç yıldan beri uluslararası boyutta bir çok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Günümüzden geleceğe dijital köprü oluşturacak olan bu bilişim dünyasındaki gelişmeler İstanbul'umuz da merkez edinmesini çok önemli ve doğru buluyorum. Çünkü kıtaların buluştuğu, medeniyetlerin beşiği olan ve 3 büyük imparatorluğun yönetim merkezi görevini yapmış bu kentte bilişimin buluşması geleceğe adım atması bizim için önemlidir. İstanbul Avrasya'nın dijital başkenti olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra sözü alan İstanbul Valisi Muammer Güler ise, "Dünya şehri İstanbul büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bunun bizim için çok değişik anlamı ve önemi var. İstanbul kongreler şehri haline geldi. İstanbul'umuz için kongre turizminin önemli bir kazancı var. Maddi olarak büyük katkısı var. Önümüzdeki günlerde hem merkezi bütçenin hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önderliğinde yerel yönetimlerin kongre turizmin geliştirmesi açısından önemli girişimleri olacaktır. Bu tür oluşumlar İstanbul açısından çok önemli olmaktadır" açıklamasında bulundu.



Eklenme tarihi: 7.09.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler