Avrupa'lı evler sabiti bırakıyor, mobile yöneliyor

Avrupa'lı evler sabiti bırakıyor, mobile yöneliyor

Avrupa Birliği'nde 25 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, evlerin % 80'inde en az 1 cep telefonu var. Buna karşın sabit telefon olan ev sayısı % 78.

Avrupa'da evlerde bulunan sabit telefon hatlarının sayısı azalırken, mobil telefona yönelim artıyor. 25 Avrupa ülkesinde yeni yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa'da şu anda en az 1 mobil telefon bulunan ev oranı % 80 iken, en az 1 sabit telefonu olan ev oranı % 78.

Mobil telefonu olan evlerden % 18'inde sabit hatlı telefon olmadığı ve hatta mobil telefonlarının üreticisi durumunda olan Kuzey Avrupa ülkelerinde durumun daha da çarpıcı olduğu bildiriliyor. Cep telefonu devi Nokia'nın ülkesi Finlandiya'da sabit hat bulunmayan ev oranı % 47.

Araştırmanın diğer bir sonucu da, evlerin ortalama % 97'sinde mobil ya da sabit telefon olduğu şeklinde ama Litvanya ve Portekiz'lilerin % 9'unun, Polonya'lıların ise % 10'unun evinde ne sabit ne de mobil telefon olmadığı görülüyor.

Araştırmanın internet tarafında, erişim oranı en yüksek ülke % 80 ile Hollanda görülüyor. Avrupa ortalaması % 40. Avrupa'da en düşük internet erişimi % 14 ile Slovakya'da. (Türkiye'de oran % 13,7). Avrupa'da genişbant oranı % 23.

Buna karşın Avrupa'lı evlerin % 52'sinde en az 1 bilgisayar olduğu görülüyor. Komşumuz Yunanistan'da bu oran % 33 ile en düşük seviyelerden birinde.



Eklenme tarihi: 3.09.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler