CeBIT Bilişim Eurasia 5 Eylülde

CeBIT Bilişim Eurasia 5 Eylülde

CeBIT Bilişim Eurasia, 5 eylülde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

Hannover Fairs Interpro A.Ş Genel Müdürü Şafak Alpay, geçtiğimiz yıl CeBIT fuarının 2 milyar dolarlık işi tetiklediğini, bu yıl ise 2.5 milyar dolarlık bir iş hacmini tetikleyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

CeBIT CeBIT'e bu yıl Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi dünyanın birçok yerinde bulunan 19 ülkeden katılan firmalarla birlikte yerli ve yabancı 900'ün üzerinde şirketten ziyaretçi bekleniyor.

10 eylüle kadar sürecek ve 26 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuarda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomdan oluşmak üzere üç ana bölüm bulunacak.

Ana sponsorluğunu Turkcell'in yaptığı, Akbank'ın resmi bankacılık şirketi olduğu fuarda bu yıl 10'uncu salonun tamamının aynı zamanda fuarın resmi iletişim altyapı şirketi olan Türk Telekom'a ayrıldığını aktaran Alpay, Türk Telekom'un CeBIT'te ilk defa bu kadar geniş bir platform ile yer alacağını söyledi.

Alpay, dijital dünyadaki en son gelişmeler ile ürünlerin sergileneceği fuarda, Panasonic'e ait 103 inç ve 220 kilogram ağırlığıyla dünyanın en büyük HD plazma televizyonunun sergileneceğini belirtti.

İllerin ticaret, sanayi odaları ve organize sanayi bölgeleriyle işbirliği yapılarak gerçekleştirilen ve organizasyonun tüm gideri CeBIT Bilişim Eurasia tarafından karşılanacak proje, Ankara, Adana, Adapazarı/Sakarya, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorlu, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, İnegöl, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin/Antakya, Samsun ve Yalova'yı kapsıyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın özel bir organizasyonuyla 14 ülkeden organize ticaret heyetlerini de ağırlayacak fuarda, Türk ekonomisi için stratejik önemi bulunan yazılım şirketleri için Yazılım Sanayicileri Derneği'nin işbirliğiyle özel teşvikli bir bölüm de bulunacak.



Eklenme tarihi: 2.09.2006
Kaynak: CNN TÜRK

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler