Cep telefonu yeniden tanımlandı

Cep telefonu yeniden tanımlandı

Yeni geliştirilen konsept bir cep telefonu klasik tasarımların ötesine geçerek telefon kullanımını yeniden tanımlıyor. Geliştiricileri tarafından “Onyx” olarak adlandırılan telefonun sahip olduğu kullanıcı arayüzü, tuşlara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak çoklu dokunma, şekilsel hareket veya yakınlaşma gibi pek çok sıra dışı kullanıcı etkileşimleriyle yönetilebiliyor.

Mobil aygıtlar için kullanıcı arayüzü geliştiren Synaptics ve tasarım ve ürün geliştirme stüdyosu olarak faaliyet gösteren Pilotfish isimli iki firma tarafından geliştirilen Onyx isimli aygıt, cep telefonu kullanımını yeniden tanımlıyor. Cep telefonunda geleneksel tuşlara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldıran bu aygıt, klasik dokumatik ekranların da ötesine geçiyor. Aygıt sayesinde kullanıcılar işaretleme, dokunma, karmaşık şekiller çizme ve parmağın veya yanağın yakınlaştırılması gibi etkileşimlerle bu telefonu yönlendirebiliyorlar.

Konsept Cep Telefonu

“Dinamik kullanıcı arayüzü” olarak tanımlanan bir sisteme sahip olan Onyx, kullanıcılara serbest bir şekilde geliştirilebilecek bir etkileşimli ortam sağlıyor. Örneğin kullanıcılar iki parmaklı dokunuşlar için fonksiyonlar atayabiliyor, parmaklarıyla ekrana “X” çizerek bir programı kapayabiliyor, parmakla yapılacak bir ‘öteleme’ hareketiyle kısa mesaj gönderebiliyor veya basit bir şekilde telefonu yanağına yaklaştırarak gelen çağrılara cevap verebiliyorlar. Prototip aşamasındaki telefon ile yazılımlar katmanlanabiliyor ve aynı anda çalıştırılabiliyor; bu sayede uygulamalar arasında eşi görülmemiş bir bilgi akışı sağlanabiliyor.

Üreticileri tarafından yapılan açıklamaya göre, konsept niteliği taşıyan Onyx’in ClearPad teknolojisi bu yıl sonuna kadar ürün haline getirilecek ve OEM’lere sunulacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu teknolojiyi kullanan ürünlerin piyasada olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 28.08.2006
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler