Nokia, dijital müzik markası Loudeye’ı satın almaya hazırlanıyor

Nokia, dijital müzik markası Loudeye’ı satın almaya hazırlanıyor

Nokia, dijital müzik platformları ve dijital medya dağıtımı markalarından Loudeye’ı yaklaşık 60 milyon dolara satın almak üzere bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, satış sonucunda, Nasdaq borsasında işlem gören Loudeye’ın hissedarları, hisse başına 4,5 dolar nakit elde edecek. Nokia, Loudeye’ı satın alarak, yeni cihazlar, uygulamalar ve dijital müzik satın alma imkanı gibi pek çok özelliği içeren daha geniş kapsamlı bir mobil müzik deneyimi yaşatacak.

Nokia, 2006’nın ikinci çeyreğinde 15 milyondan fazla müzik odaklı ürün sattı ve böylece dünyanın en büyük dijital müzikçalar üreticisi oldu.

Nokia yetkilileri Loudeye’ın satın alınması konusunda şunları ifade ettiler: “Nokia cep telefonları ve Nokia Nseries multimedya bilgisayarları açısından müzik son derece önemli bir özellik. Bu nedenle, kullanıcılarımıza en kaliteli ve entegre mobil müzik deneyimini yaşatmak istiyoruz. Loudeye da Nokia’ya çok başarılı bir ekip, büyük bir içerik katalogu ve geniş kapsamlı bir uygulama platformu kazandırıyor. İnsanlar istedikleri her müziğe, her yerden ve her zaman erişebilmeliler. Loudeye’ı satın alarak, 2007 yılında bu vizyonumuzu gerçekleştirmeyi ve Nokia kullanıcılarına büyük bir müzik deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

Loudeye, Avrupa, Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda’da 20’den fazla ülkede, 60 canlı (“live”) hizmeti farklı dillerde veriyor. Tüm büyük markaların ve yüzlerce bağımsız markanın kullanım haklarını ve içeriklerini toplayan Loudeye’ın lisanslı kataloglarında halen 1,6 milyondan fazla dijital müzik parçası yer alıyor.

Loudeye yetkilileri bu satın alma hakkında şunları söylediler: “Bu anlaşma, Loudeye’ın dijital mobil müzik pazarındaki önemli rolünü ve ürünlerimizin, ekibimizin, teknolojimizin gücünü yansıtıyor. Nokia ve Loudeye çalışanlarından oluşan ekiplerimiz, dünyadaki tüm Nokia kullanıcılarına çok geniş kapsamlı bir mobil müzik deneyimi sunacaklar. Loudeye olarak, sektörün lideri konumundaki müzik deneyimi, hizmet platformu ve dijital müzik parçası teliflerimizle, uzun süredir tüketicilerin dijital müzik gereksinimlerini karşılıyoruz. Sunduğumuz hizmetlerle dijital müzik pazarında lider bir marka haline gelmiş bulunuyoruz.”

Nokia Nseries multimedya bilgisayarları, kişisel bilgisayar alanında yeni bir atılımı simgeliyor. Bu multimedya bilgisayarlar, PC’lerin ve her bir ayrı bir amaca yönelik farklı mobil cihazların tüm özelliklerini tek bir cihazda sunuyor. Multimedya bilgisayarların programlanabilir işletim sistemleri sayesinde, yazılım uygulamaları indirilip kurulabiliyor. Dolayısıyla, birçok mobil cihazın aksine, kullanıcılar yeni bir cihaz almaya gerek kalmaksızın, multimedya bilgisayarlarına ek özellikler ve uygulamalar yükleyebiliyorlar.

On milyonlarca Nokia cihazda müzikçalar bulunuyor ve hemen her Nokia Nseries cihazı bir müzikçaları, yüksek kapasiteli belleği, FM radyoyu ve MP3, M4A, AAC ve WMA gibi birçok dijital müzik formatını içeriyor. Nokia Nseries ile İnternet üzerinden hızla ve kolayca müzik indirilebiliyor. Ayrıca PC’deki müzik listelerini sadece “tıkla ve sürükle” yöntemiyle Nokia Nseries cihaza taşımak veya satın alınan müzikleri Bluetooth ya da USB kablosu aracılığıyla PC’ye aktarmak mümkün oluyor.

Loudeye’ın satın alınma işlemlerinin 2006 yılının son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Satın almanın tamamlanması için, Loudeye hissedarlarının onayı, yasal onaylar, bazı sözleşmelerin devamı, değiştirilmesi, uzatılması ve/veya sona erdirilmesi için üçüncü taraflardan alınacak onaylar gibi bazı koşulların tam anlamıyla yerine getirilmesi gerekiyor. Ayrıca Loudeye tarafında da işçi çıkarılması, müşteri kaybı, asgari nakit dengesini koruyamamak gibi olumsuz etkilerin bulunmaması şart koşuluyor.



Eklenme tarihi: 24.08.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler