Java Masters'ta Türkiye üçüncü oldu

Java Masters'ta Türkiye üçüncü oldu

Cep telefonları üzerinde uygulama geliştirmeye imkan tanıyan Java programıyla geliştirilen yeni nesil programların yarıştığı Java Masters yarışmasında “öğrenci” ve “profesyonel” kategorilerinde olmak üzere 10’ar uygulama finale kalmıştı. Finale kalan başlıca ülkeler; Avusturya, Brezilya, Çin, Hırvatisyan, Finlandiya, Almanya, Hindistan, İtalya, Norveç, Polonya, İsviçre, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve İngiltere’den oluşuyordu.

Java Masters

Mobil oyunlar, GPS (konum belirleme) uygulamaları ve sohbet – mesajlaşma programlarının yarıştığı bu uygulamalar arasında Cumhur Çevik tarafından geliştirilen “Chatrise” adlı uygulama Türkiye‘ye üçüncülük ödülü getirdi.

ChatRise; cep telefonu üzerinden amiral battı ve dama oyunlarının oynanabilmesini sağlayan uygulamayla ayrıca kullanıcı ses kaydı yaparak bunu arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Türkçe ve İngilizce olarak geliştirilen program, düşük band genişliklerinde çalışabiliyor ve bu aşamada iki kişi karşılıklı kullanabiliyor.

Türkiye’nin üçüncü olduğu yarışmada; cep telefonları ile çekilen fotoğrafların internet üzerinde tutulan albüme gönderilmesini sağlayan “Mobile Webcam”adlı uygulamayla Almanya ikinci, cep telefonu üzerinde in-time iş ve müzik uygulamaları yapmaya izin veren “LyricsMediaPlayer” adlı sistemiyle Çin, birinci oldu.

www.javamasters.org adresinde finale kalan yenilikçi uygulamalar, 16 Haziran- 16 Temmuz tarihleri arasında oylama yoluyla birbiriyle yarıştılar. Siteye giren kullanıcılar, “öğrenci” ve “profesyonel” kategorilerinde finale kalan 10’ar uygulamadan en beğendiklerini oylama yoluyla seçtiler. Yarışmada oy kullanmayı tercih edenler sadece şampiyonları belirlemekle kalmayarak ayrıca birbirinden farklı ödülleri de kazandılar.



Eklenme tarihi: 23.08.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler