İyi bi’şey yapmaya açık davet

İyi bi’şey yapmaya açık davet

Jabra ve Tesan gerçekleştirdikleri ortak proje ile Türkiye Meme Vakfı MEVA’ya destek veriyor. “iyi bi’şey yapmaya açık davet” projesi, dünyada en sık rastlanan hastalıklardan biri olan meme kanserine karşı bilinç yaratmayı ve erken teşhisin en önemli adımı olan meme taramasına dikkat çekmeyi hedefliyor. Proje kapsamında, Jabra kulaklık satışlarından elde edilecek gelirin 30 bin Euro’su, 1.000 kadına meme taraması yapılabilmesi için MEVA’ya bağışlanacak. “iyi bi’şey yapmaya açık davet” projesini ünlü sanatçılar Ayla Algan ve Ülkü Duru da destekliyor.

Kablosuz iletişim teknolojilerinde dünya lideri Jabra, Türkiye bilişim sektörünün önde gelen firmalarından Tesan ve MEVA tarafından gerçekleştirilen “iyi bi’şey yapmaya açık davet” isimli kampanya çerçevesinde 1 Ekim 2005 – 28 Şubat 2006 tarihleri arasında satılacak Jabra Bluetooth kulaklıklardan elde edilecek gelirin 30 bin Euro’luk bölümü MEVA’ya bağışlanacak. MEVA, proje kapsamında İstanbul’da maddi olanakları yetersiz 1.000 kadının meme taramasını gerçekleştirecek. Bu kişiler, kadınlar ile ilgili çalışmalar yapan STK’lar ile yerel yönetimler tarafından seçilecek ve meme taramaları MEVA doktorları tarafından yapılacak.

MEVA, meme kanseri konusunu gündemde tutmak, halkı meme kanseri konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. MEVA, daha önce de “Filiz Akın ile Kanserle Mücadele Projesi”ne imza atarak meme kanserine dikkatleri çekti.

Yapılan son araştırmaya göre tüm dünyada, 70 yaşına kadar yaşayan her on kadından biri kadın meme kanserine yakalanıyor. Türkiye’de ise meme kanserine yakalanan kadınların sayısı yılda ortalama 30 bine ulaşmış durumda. Meme kanseri ile mücadelede erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten MEVA Başkanı Dr. Can Gürbüz “Erken teşhisin en önemli adımlarından biri kadınlarımızın düzenli olarak doktor kontrolünden geçmeleri, özellikle 40 yaşından sonra da her yıl düzenli olarak mamografi çektirmeleridir. Erken teşhis ile ölüm oranları büyük oranda azaltılabilir” dedi.

Jabra Benzer Projeyi Amerika’da Uyguladı
Jabra Güney EMEA Satış ve Pazarlama Direktörü Vincent Peña, “Jabra olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi, yaygın olarak rastlanan kanser türlerinden biri olan meme kanseri ile mücadelede payımızın olması. Mayıs – Haziran 2005’te Kuzey Amerika’da meme kanseri ile ilgili eğitim veren web sitesi breastcanser.org ile benzer bir çalışma gerekleştirerek 15 bin dolarlık bir destekte bulunmuştuk. Benzer bir projenin Türkiye’de de yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin bu anlamda diğer ülkelere örnek teşkil etmesi de bizleri gururlandırıyor. Meme kanseri ile mücadele için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Tesan’dan Anlamlı Destek
Türkiye’de bilişim sektörünün güçlü firması ve Jabra Türkiye distribütörü Tesan, tüm satış kanalları ile kampanyaya destek veriyor. Türkiye çapındaki 1.500’ü aşan satış noktasında, 1 Ekim 2005 – 28 Şubat 2006 tarihleri arasında satılan tüm Jabra Bluetooth kulaklıklardan elde edilecek gelirinin bir kısmını kampanyaya aktaracak olan Tesan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Erdoğan “Tesan olarak MEVA önderliğinde gerçekleştirilen bu proje içinde bulunmaktan çok mutluyuz” dedi.

Kampanya kapsamında Jabra Bluetooth kulaklık alan herkese meme kanserine karşı mücadeleyi sembolize eden “İyi Yaşa” sarı bileziklerinden hediye edilecek.

Ayla Algan ve Ülkü Duru’dan “iyi bi’şey yapmaya açık davet” Kampanyasına Destek
Ünlü sanatçılar Ayla Algan ve Ülkü Duru Jabra, Tesan ve MEVA tarafından yürütülen “iyi bi’şey yapmaya açık davet” kampanyasına destek veriyor. Kampanya tanıtım toplantısında mesaj veren ünlü sanatçılar meme kanseri ile savaşta erken teşhisin önemine değinerek “Birçok kadının problemi olan meme kanseri ile mücadelede MEVA’ya ve iyi bi’şey yapmaya açık davet kampanyasına sonuna kadar destek veriyoruz. Sanatçı olarak bizlerin görevi toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmak. Kadınlar periyodik kontrollerini ne kadar düzenli yaparlarsa bu hastalığın önüne o kadar hızlı geçilir” dediler.



Eklenme tarihi: 29.09.2005

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler