AB, cep telefonlarının riskini araştırıyor

AB, cep telefonlarının riskini araştırıyor

Avrupa Birliği denetimcileri Salı günü, cep telefonu kullanırken çocukların karşı karşıya kaldıkları riskleri, tüm AB ülkelerinde geçerli olan ve çocukları telefon ile aktarılan yasal olmayan içerikten korumak ve mahremiyetlerini savunmak için düzenlenmiş yasalar çerçevesinde araştıracaklarını belirtti.

Avrupa Komisyonu, AB düzeyinde bir tavsiyede bulunmadan önce çocuk güvenliği, ebeveyn ve tüketici organizasyonlarından, mobil network sağlayıcılarından ve telefon üreticilerinden konu hakkında bilgi talebinde bulundu.

AB Enformasyon Toplumu Komisyonundan Viviane Reding ''Çocukları cep telefonu kullanmaktan uzak tutmak bu konudaki tüm kesimlerin yani endüstrinin, çocuk güvenliği derneklerinin ve kamu kurumlarının sorumluluğundadır. Kendi kendine kısıtlamaların etkisi arttıkça, resmi müdahale gereksinimi de azalacaktır," diyor.

Komisyon, çocukların yasal olmayan yada sakıncalı içeriklere erişiminin, birbirlerine gönderdikleri küfürlü yada tehlikeli mesajların ve fotoğrafların dağıtımına, yabancıların çocuklarla buluşmadan önce telefon vasıtasıyla iletişime geçme risklerine ve gençlerin yüksek telefon faturalarının araştırılmasına odaklanacak.

Avrupa Birliği verilerine göre, 12-13 yaşlarındaki çocukların yüzde 70’inin kendilerine ait cep telefonları var. Örneğin, Britanya’da ilk kez cep telefonu alma yaşı ortalama 8. Fakat sadece bazı Avrupa Birliği ülkelerinde çocukları, telefon yoluyla dağıtılan zararlı içerikten koruyan yasalar mevcut.

Günümüzde cep telefonları, video aktarımı, oyun, müzik ve video indirmek ve Internet erişimi amacıyla kullanılabiliyor. 2005’te, Avrupa’da zil sesi tonları için 500 milyon Euro (632 milyon Amerikan doları) harcandı.



Eklenme tarihi: 15.08.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler