Orange ilk mobil reklamını yayınladı

Orange ilk mobil reklamını yayınladı

Fransız cep telefonu operatörü Orange, ilk interaktif mobil reklam projesini İngiltere'de yayına aldı. Şirket interaktif mobil reklamı, Orange World isimli mobil internet portali üzerinden denemeye başladı.

Avrupa'nın büyük cep telefonu operatörlerinden Orange, özellikle interaktif mobil reklam servislerine uzmanlığa yöneldi. Bu özelliği ile İngiliz rakibi Vodafone'a karşı avantaj kazanmış durumda.

İnteraktif mobil reklam pazarının boyutları bilinmiyor ama Orange'a göre 2006 da bu rakam İngiltere için 100 milyon $ civarı ve 2007'de 2 katına çıkacak.

Orange müşterilerinin % 20'sinin Orange World portali tarafından yayınlanan interaktif mobil reklamları alabilecek Nokia ve Samsung cep telefonu spesifik cihazlarını kullandıkları belirtiliyor. İşte hedef kitle ilk etapta bu kullanıcılar. Tabi bu hedef kitlenin tüm özelliklerinin bilinmesi, bu tür reklamların en önemli özelliği.

Orange World mobil internet portalinin, interaktif reklamlar için film distribütörü United International Pictures (UIP), Ford Motor'un Jaguar arabaları, Peugeot ve Microsoft Xbox oyun konsolları ile anlaşmaimzaladığı bildiriliyor.



Eklenme tarihi: 14.08.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler