Motorola ve Huawei UMTS için biraraya geldi

Motorola ve Huawei UMTS için biraraya geldi

İletişim sektörünün lideri Motorola ve operatörler için telekomünikasyon ağ çözümleri hizmeti sunan Huawei Technologies şirketi, dünya çapında UMTS ve HSPA altyapıları için güçlü ve kapsamlı bir ekipman portföyü oluşturma amacıyla işbirliğine gitme kararı aldıklarını açıkladı. İki şirketin UMTS konusundaki bilgi ve deneyimlerinin birleşmesi, mobil operatörlerin şimdi ve gelecekteki tüm ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı çözümler üretilmesini sağlayacak.

Motorola UMTS UMTS alanında atılan bu adımın önemli aşamalarından biri, Çin’in Şanghay kentinde kurulan ortak AR-GE merkezi. Bu merkezde her iki şirketin çalışanları, dünya çapında tüm mobil operatörlerin UMTS konusunda ihtiyaç duyduğu ürün ve servislerin geliştirilmesi için birlikte çalışacak.

Bunlar içinde, yeni frekans bantları üzerinden HSPA (high speed packet access – yüksek hızda paket erişimi) hizmeti ve geniş bant erişim ürünleri (broadest ranges of radio access, circuit and packet core products) bulunuyor. Bu birliktelik sayesinde her iki firma da UMTS portföylerini global pazara yetiştirme ve sunmada çok daha hızlı tepki verebilecekler.

Motorolanın katkısı özellikle uzmanlık alanı olan ağ performansı, güvenliği, yönetimi ve OSS (Operation Support Systems – Operasyon Destek Sistemleri) hizmetleri ile ağ kurulumu, yaygınlaştırması ve entegrasyonu gibi diğer katma değer servislerini güçlendirmek olurken, Huawei de teknoloji alanında inanılmaz hızlarda geliştirebildiği AR-GE uzmanlığını pekiştirmeyi hedefliyor.

Huawei ile kurduğumuz bu birliktelik, teknoloji geliştirme yeteneğimizi güçlendirirken finansal açıdan maksimum verimlilikte çalışabilmemizi sağlayacak.

açıklamasını yapan Motorola Kurumlar ve Ağlar Başkanı Greg Brown, ağ sistemleri konusunda öncü olan ve müşterilerine yerel deneyimlere dayanan çözümler üretmeyi hedefleyen Motorola’nın bu birliktelikle müşterilerinin 3G altyapısı ihtiyaçlarını bugün ve gelecekte çok daha kapsamlı şekilde karşılayacağını belirtiyor. Huawei Kablosuz Ürünler Başkanı Zhang Shunmao ise

Motorola, teknolojideki liderliği, kablosuz alandaki ve müşteri ilişkilerindeki uzmanlığı sayesinde Huawei için mükemmel bir ARGE partneridir.

Bu birlikteliğin sonucu olarak ortaya çıkacak ürün ve hizmet portfolyosu sayesinde operatörlerin doğrudan ve kısa zamanda UMTS ve HSPA ürünlerinin servislendirilmesinde diğer rakiplerinden bir adım önde olmakla beraber, rekabette de güçlenecektir.



Eklenme tarihi: 12.08.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler