Ericsson, GSM teknolojisinin 15. yılını kutluyor

Ericsson, GSM teknolojisinin 15. yılını kutluyor

İletişim alanında bir devrim olarak kabul edilen GSM teknolojisi sayesinde gerçekleştirilen ilk telefon görüşmesinin üzerinden 15 yıl geçti. Bu görüşmenin gerçekleşmesini sağlayan ağ sistemi, Tüm Dünyada GSM (Global System for Mobile) teknolojisinin öncü kuruluşu olan Ericsson tarafından sağlanmış ve operasyon Almanya’daki Mannesmann tarafından yürütülmüştü.

GSM teknolojisinin geleceğinin daha parlak olacağının altını çizen Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yiğit Kulabaş, “Daha önce kişisel iletişimde hiçbir aracın yapamadığını yapan GSM teknolojisini kullananların sayısı, internet, PC ve sabit hat kullananların sayısını kat kat aştı. 2 milyar’a ulaşan GSM abonesi bize gösteriyor ki bu teknolojinin geleceği çok parlak. GSM teknolojisinin bugün ulaştığı nokta olan 3G teknolojisi ve sağladığı mobil genişbant ile birkaç yıl içinde internet kullanımının iki kat artacağını tahmin ediyoruz. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde 3G’nin internete ulaşmakta en çok tercih edilen yol olduğunu görüyoruz. 3G konusunda yaptığımız ar-ge çalışmaları ve yatırımlarımız sayesinde iletişim dünyasındaki liderliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Kulabaş, “GSM teknolojisinin geldiği nokta sınırlarının ötesinde. Bu teknoloji sayesinde, Evrensel Hizmet kapsamında yer alan, henüz haberleşme altyapısı olmayan bölgelere, mevcut cep telefonları ve bilgisayar bağlantılarıyla yüksek kalitede ses ve internet hizmeti götürülebilmektedir. Türkiye’de de henüz internetle tanışmamış birçok okul, sanayi bölgesi ve yerleşim birimlerini, ucuz ve hızlı internet ile tanıştırmayı hedefliyoruz.”



Eklenme tarihi: 6.08.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler