Yılın en iyi teknolojik cihazları

Yılın en iyi teknolojik cihazları

İngiltere'de yayımlanan teknoloji dergisi T3'ün (Tomorrow's Technology Today) yaptığı oylamada bu yıl piyasaya çıkan teknolojik aletler kendi alanlarında en iyi olabilmek için yarıştı.

T3'ün bu yıl ilk kez halk jürisi kullanarak düzenlediği ödülleri kazananlar, 5 bin okurun oylarıyla belirlendi.

PSP ve DS geride kaldı
En İyi Oyun Konsolu dalında Sony'nin PlayStation Portable'ı (PSP) ve Nintendo'nun DS Lite'ıyla amansız bir mücadeleye giren Xbox 360 yarıştan zaferle ayrıldı.

Diğer alet kategorilerinde Apple'ın iPod 30 GB'ı En İyi MP3 Çalıcı, Sony Ericsson W810i'si ise En İyi Mobil Telefon seçildi.

Şaşırtıcı sonuçlar
T3 editörlerinden Jason Jenkins sonuçları değerlendirirken, "anket sonuçları aslında çok ilginç. Bazı sonuçlar, 'bunlar dünyada gerçekten oluyor mu' sorusunu gündeme getiriyor...

"Örneğin insanların artık yolculuklarında iPod'dan değil cep telefonlarından müzik dinlemeyi tercih ettikleri gerçeğini dile getiriyoruz. Sonra anket sonuçlarına bakıyoruz ki, gerçekten de böyleymiş" dedi.

20 dalda verildi
En iyi teknolojik aletlerin değerlendirildiği ödüller 20 kategoriden oluştu ve oylarını T3'ün Web sitesinden kullanan okurlar oyuncaklardan avuçiçi bilgisayarlara kadar en iyileri belirledi.

En İyi Dizüstü Bilgisayar ödülü, stil ve performansın mükemmel birleşimi olarak değerlendirilen Apple MacBook Pro'ya verilirken, En İyi Uydu Navigasyonu aleti, dokunmatik ekranı ve net yönelndirmeleri sayesinde TomTom Go 910 oldu.

Piyasaya yeni yön
Editör Jenkins, "oylamanın en önemli sonucu, tüketicinin gelecekte nelere ilgi göstereceğini belirlemesi ve piyasayı bu sayede yönelendirmesi" dedi.

2006 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda, hem müzik hem de video oynatan MP3 çalıcılar, dijital eğlence üsleri, oyun konsolları ve yeni TV ekranlarının bu yıl içinde satışlara damga vuracağı tahmini yapılmıştı.

T3'ün kazananları
En İyi MP3 Çalıcı: Apple iPod 30 Gb
En İyi Mobil Telefon: Sony Ericsson W810i
En İyi HD: Sky HD
En İyi Taşınabilir Video Kaydedici ve Çalıcı: Archos AV500
En İyi Oyun Konsolu: Microsoft Xbox 360
En İyi PDA: Blackberry 8700G
En İyi Dizüstü Bilgisayar: Apple MacBook Pro
En İyi Oyuncak: Zero Gravity Wall Climber
En İyi Uydu Navigasyonu: TomTom Go 910



Eklenme tarihi: 3.08.2006
Kaynak: CNN TÜRK

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler