Cep telefonuna Visa güvenliği

Cep telefonuna Visa güvenliği

Visa'nın online alışverişte güvenlik sağlayan Verified by Visa çözümü ilk kez İsviçre’de mobil ortamda da kullanılmaya başlandı. Visa kartı sahipleri artık ürün seçiminden ödemeye kadar tüm alışveriş sürecini cep telefonlarından kolay ve güvenli bir biçimde gerçekleştirebilecek.

Visa Avrupa’nın Internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenlik sağlayan “Verified by Visa” çözümü ilk kez İsviçre’de cep telefonlarında da kullanılmaya başlandı. Visa Avrupa’nın Corner Bank ve Telekurs Multiplay ile işbirliği içinde başlattığı hizmeti müşterilerine sunan ilk işyeri, gene İsviçre merkezli müzik mağazası Sunrise oldu.

Bir Visa kartıyla ödeme yapılırken kart sahibinin kimliğini doğrulamayı sağlayan, şifre korumalı “Verified by Visa” sisteminin mobil alışverişte de kullanılması, ürün seçiminden satın alma talimatı ve ödemeye kadar tüm alışveriş sürecinin cep telefonunda güvenli bir biçimde yapılabilmesi anlamına geliyor. Visa Avrupa’nın ilk kez İsviçre’de uygulanan hizmeti, yeni teknolojilerle birlikte ortaya çıkan tüketici ihtiyaçlarına cevap niteliği de taşıyor ve aynı zamanda mobil ticaretin gelişimi açısından ilgili sektörlere yeni ufuklar sunuyor.

Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak,

Bugün tüketiciler her an her yerde alışveriş yapabilmek istiyor. Visa Avrupa, evrensel ticaret hedefi çerçevesinde sürdürdüğü çalışmalarla bu ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyor. Cep telefonları üzerinden ödemelerin Internet’teki kadar kolay ve güvenli olması, çalışmalarımızda önemli bir adımı simgeliyor.

dedi. Kurak, halen tüm Avrupa’da Visa kartı sahiplerinin açık, yazılım destekli bir platform olan Verified by Visa hizmetinden yararlanabildiğini de vurguladı.

Internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenliği güçlendirmek amacıyla Avrupa’da 54 bin işyerinin müşterilerine sunduğu Verified by Visa hizmetini şu anda Türkiye’de Akbank, Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. veriyor.



Eklenme tarihi: 29.07.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler