VimpelCom, Özbek GSM şirketlerini birleştirdi

VimpelCom, Özbek GSM şirketlerini birleştirdi

Rusya'nın 2.büyük cep telefonu operatörü olan VimpelCom, ocak ayında Özbek cep telefonu operatörlerinden Buztel'i 60 milyon $ ve yaklaşık 2,4 milyon $ borçla alırken, Unitel'e de 200 milyon $ ödemiş ve yaklaşık 13,4 milyon $ borcu üstlenmişti.

Özbekistan cep telefon marketinin Rus firmaları tarafından kontrol edilmek istenmesinin nedeni, aynen Vodafone'un tüm Dünyayı bir kuşak gibi sarmasına benzer şekilde, CIS ülkeleri (Commonwealth of Independent States) ve eski Rus Cumhuriyetlerinin yer aldığı bölgede bir kuşak yaratmak.

Nitekim, Rusya'nın en büyük cep telefonu operatörü MTS de (Mobile TeleSystems), bir süre önce Özbekistan'ın en büyük cep telefonu operatörü olan Uzdunrobita'yı almıştı.

VimpelCom'un 2 firmayı birden almasının nedeni, Uzdonrobita'nın karşısına daha güçlü çıkmak olarak yorumlanıyor. VimpelCom, birleştirdiği firmaların adını Beeline olarak değiştiriyor. Beeline halen Rusya'da bilinen bir marka. VimpelCom'un Ukranya'daki Radyo sistemlerinin adı (Ukrainian Radio Systems - WellCom).



Eklenme tarihi: 22.07.2006
Kaynak: turk.internet.com/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler