Ucuz telefonlar pazarı büyüttü

Ucuz telefonlar pazarı büyüttü

Geniş ürün portföyüne sahip Nokia ve Motorola giriş seviyesindeki ucuz telefonlarla başarılı satış rakamlarına ulaştı.

Dünya çapındaki cep telefonu satışları, gelişmekte olan ülkelerden gelen giriş seviyesi cep telefonu talepleri sayesinde son üç ayda yüzde 16.3 oranında arttı.

İSTANBUL - IDC tarafından yayınlanan bir rapora göre özellikle Güney Amerika ve Afrika bölgelerinde hızla gelişen GSM pazarında, giriş seviyesindeki telefonlar yoğun olarak ilgi görüyor. Bunun yanı sıra, gelişmiş ülkelerde cep telefonu kullanımının, büyük şehirlerden sonra köy ve kasabalara da yayılması, ucuz telefon talebini artıran diğer bir etken oldu.

Rapora göre 2005 yılının ikinci çeyreğinde, giriş seviyesindeki ucuz cep telefonlarına olan talep, satışları yüzde 16.3 oranına artırdı. 3 aylık dönemde cep telefonu satışları 188 milyon adedi aşarken, Nokia pazardaki liderliğini sürdürdü.

NOKİA LİDERLİĞİNİ KORUDU, MOTOROLA İKİNCİ
60 milyon 800 bin adetle, en yakın rakibinden yaklaşık iki kat fazla telefonu pazara süren Nokia’yı yaklaşık 34 milyon adetle Motorola takip etti. Bu iki firmanın pazar payı son rakamlara göre dünya cep telefonu üretiminin yüzde 50’sine ulaştı. Nokia ve Motorola’yı 24 milyon 400 bin adetle Samsung ve 12 milyon 100 bin adetle LG markaları takip etti. Beşinci sırada ise 11 milyon 800 bin adet telefonu piyasaya süren Sony Ericsson yer aldı.
Cep telefonu dünyasında üçüncü neslin patlaması beklenirken en hızlı büyümenin giriş seviyesindeki telefonlardan gelmesi, sahip oldukları geniş ürün yelpazesi sayesinde, ucuz ve basit kullanımlı telefonlar da üreten Nokia ve Motorola gibi şirketlere yaradı. Samsung bir önceki çeyreğe göre üretim rakamlarında yerinde sayarken, LG ve Sony Ericsson üretim rakamlarını artırdılar. Bu beş markanın dışında kalan yaklaşık 60 cep telefonu üreticisi ise pazarın kalan dörtte birlik kısmı için mücadele etmek zorunda kaldı.



Eklenme tarihi: 23.09.2005

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler