Gizli numaraya son

Gizli numaraya son

Yakın bir zamandan itibaren "gizli numara" olarak bilinen, arayanın numarasının aranan kişide görünmesini engelleyen sistem ortadan kaldırılacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın başlattığı bu düzenleme, rahatsız edici aramaları mümkün olduğunca azaltmak ve aranan kişinin kimin aradığını bilme hakkını sağlamak amacını güdüyor.

An itibariyle gerek şebeke seçeneklerinden bütün aramalar için, gerekse dilenen aramalarda numaranın başına #31# ekleyerek "gizli numara" kullanmak mümkün. Bu şekide yapılan aramalarda aranan telefonda arayanın numarası gözükmüyor. Eğer aranan numaranın sahibi aramayı rahatsız edici ya da yasa dışı bulduysa savcılığa başvurup gizli numaranın sahibinin bulunmasını talep edebiliyor, ancak bu hem zaman hem de efor gerektiren bir iş. Bir sapıktan kurtulmak için birkaç hafta savcılık ve karakol arasında gidip gelmek de oldukça meşakatli ve can sıkıcı.

Aranan kişinin kimin aradığını bilme hakkı olduğunu savunan yetkililer, önce işin hukuksal kısmını mecliste halledip daha sonra operatör kuruluşlara gerekli düzenlemeyi yapmak üzere yönetmelik göndermeyi planlıyorlar. Operatörler ise düzenlemenin ek bir yatırıma ya da herhangi başka bir yüke sebep olmayacağını, sadece müşteri memnuniyeti konusundaki sorunların çözülmesinin şart olacağını bildiriyorlar.

Düzenlemenin bir - iki ay içerisinde tamamlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 4.07.2006
Kaynak: Seyyare.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler