Nokia 8800'a bir ödül daha

Nokia 8800'a bir ödül daha

Nokia 8800, Almanya’da düzenlenen ünlü tasarım yarışması Red Dot’ta “İyilerin İyisi” ödülüne sahip oldu. Zarif tasarımıyla dikkat çeken bu cep telefonu Şubat ayında da GSM Association’ın “En İyi GSM Telefonu” ödülünü kazanmıştı. Nokia 8800, gövdesinde paslanmaz çelik ve cam mineralleri kullanılan ilk cep telefonu olma özelliğini taşıyor.

Nokia 8800Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia’nın zarif tasarımıyla dikkatleri çeken Nokia 8800 cep telefonu, dünyanın en büyük tasarım yarışması olan Red Dot’ta “İyilerin İyisi” ödülünü kazandı. Nokia 8800 geçtiğimiz Şubat ayında da GSM Association tarafından “En İyi GSM Telefonu” seçilmişti.

Nokia 8800’ın, yenilikçi ve kaliteli tasarımının yanı sıra, kusursuz masaüstü standıyla da ödüle layık görüldüğü belirtildi. Nokia 8800, gövdesinde paslanmaz çelik ve cam mineralleri kullanılan ilk cep telefonu olma özelliğini taşıyor. 260 binden fazla rengi destekleyen ekranı ve dünyanın önde gelen bestecilerinden Ryuichi Sakamoto tarafından yaratılan zil sesleri de bu cep telefonuna önemli farklılıklar kazandırıyor.

Uluslararası Endüstriyel Tasarım Toplulukları Konseyi (International Council of Societies of Industrial Design - ICSID) başkanı ve Red Dot Tasarım Ödülleri’nin yaratıcısı Dr. Peter Zec, Nokia 8800 ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sadece farklı ve çarpıcı tasarım kalitesine sahip ürünler Red Dot İyilerin İyisi ödülünü kazanabilir. Nokia 8800 da, değerli malzemelerin yenilikçi kullanımı, olağanüstü kalitesi ve özellikleriyle gerçekten tasarımda mükemmelliği simgeliyor.”

Red Dot Tasarım Ödülleri 2006’ya başvuran 2.068 ürün arasından sadece 36’sı kendi kategorilerinde “İyilerin İyisi” ödülünü aldı. Ayrıca, klasik deniz kabuğu tasarımına bir hareket kazandırmasıyla ünlü Nokia N90’ın da aralarında bulunduğu 485 ürüne de Red Dot Kaliteli Tasarım ödülü verildi. Red Dot tarafından ödüllendirilen ürünler, 27 Haziran – 23 Temmuz tarihleri arasında Essen’deki Red Dot Tasarım Müzesi’nde sergilenecek.

Nokia 8800 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 30.06.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler