Geleceğin cep telefonu tasarımı için Nokia ve CSM işbirliği

Geleceğin cep telefonu tasarımı için Nokia ve CSM işbirliği

Nokia, Central Saint Martins (CSM) College of Art ile yaptığı işbirliğinin ürününü Design at the Future of Mobile Design sergisi ile tanıttı.

Londra CSM College of Art and Design'dan 25 Endüstriyel Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi altı ay boyunca hem üst sınıf hem de toplu pazar mobil iletişim cihazı için 2015 yılına kadar 4 veya 5G çokluortam hizmeti sağlamaya uygun konseptler yaratmak için Nokia'nın tasarım ekibi tarafından hazırlanan kapsamlı bir şartname üzerinde çalıştı.


Öğrenciler, para ödülünün yanısıra Nokia'nın tasarım ekibi ile bir yaz boyunca Londra yakınındaki Nokia tasarım stüdyolarında yanyana çalışma fırsatı elde etmek için çalıştılar.

Kazanan tasarımın Londra Air Gallery'de bu hafta kendisine özel düzenlenen sergi için Nokia tarafından bir modeli yapıldı.

Sonuç, tüm beklentilerin ötesinde son derece çeşitli ve kışkırtıcı oldu.

Tüm öğrencilerin teknolojiyi ana odak olarak kullanmalarına rağmen, hepsi projelerinde benzersiz yollar izlediler.

Şu an telefon tarafından işlenmemiş bir konu olan duyuların kullanımından, biyodegradibilite (biyolojik ajanlarla bileşenlerine ayrışabilme özelliği), sürdürülebilirlik, kişiselleştirme ve sosyal kapital gibi önemi giderek artan alanlara kadar birçok konuyu vurguladılar.

Nokia Design Müdürü Anthony Dalby, "İncelediğimiz proje çalışması yaklaşımların ne kadar geniş ve derin olabileceğini kanıtlıyor," yorum



Eklenme tarihi: 18.06.2006
Kaynak: Dexigner

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler