Telefonuna reklam al bedava konuş

Telefonuna reklam al bedava konuş

Cep telefonu operatörü Virgin Mobile, bundan böyle ABD’deki abonelerine, telefonlarına gelen reklamları incelemeleri karşılığında ücretsiz konuşma hakkı vereceğini duyurdu.

ABD’de Mobile Virtual Network Operator (MVNO), bir başka ifadeyle 'sanal operatör’ olarak faaliyet gösteren firmanın hedefi ise genç kullanıcılar.

Ayda 75 dakika ücretsiz
Ucuz havayolu şirketi ile ismini duyuran İngiliz işadamı Richard Branson, bu kampanyayla cep telefonu piyasasına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Böylelikle Branson, havayollarında ucuz uçuşların ardından, sahip olduğu Virgin Mobile şirketiyle cep telefonunda da kullanıcılara son derece cazip bir teklif sunuyor. Virgin Mobile, müşterilerine cep telefonlarına gelen reklamları incelemeleri ve bazılarına cevap vermeleri karşılığında aylık 75 dakikaya varan ücretsiz konuşma hakkı tanıyacağına açıkladı.

Bu kapsamda kullanılacak ilk reklamların Pepsi ile Microsoft’un oyun konsolu XBox olması bekleniyor. Şirketin sahip olduğu abonelerin yüzde 65’i 30 yaşından genç. Çoğunluğu da öğrenci. Dar bütçeye sahip olan öğrencilerin kampanyaya ilgi göstermesi bekleniyor. Şirketin Pazarlama Direktörü Howard Handler, bu kampanyanın belirli bütçeye sahip kullanıcılar için geliştirildiğini açıkladı. Şimdilik cep telefonlarına gelen reklamlar sadece yazı (SMS) tabanlı. Bir sonraki adım ise video mesajlarını kullanıcılara göndermek olacak.

Dünyada cep telefonu operatörleri ses dışı hizmetlerden gelir elde etmek için internet tarayıcıları ve video oynatıcılar üzerine yoğunlaşmış durumda. Reklamlar da farklı bir model olarak operatörlere gelir kaynağı oluyor.

Sanal operatör nasıl çalışıyor?
Mobil dünyada 'MVNO’ olarak adlandırılan sanal operatörlük modelinde, işletmenin adına kayıtlı bir frekans bandı bulunmuyor. Sanal operatörler, frekans bandına sahip mevcut operatörlerle uzun süreli anlaşma yapıp, toplu görüşme süresi satın alarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de uygulanacak modelde Turkcell, Telsim veya Avea’dan biriyle anlaşan firmalar sanal operatörlük yapabilecek. Bu sistemin en büyük avantajı sanal operatörlerin özel tüketici grupları belirleyerek sadece o kitleye hitap edebiliyor olması.

Türkiye’de ise tüketiciler için pek çok avantajı bulunan sanal operatörlük konusunda Telekomünikasyon Kurumu hâlâ çalışma yürütüyor. Henüz bu işletmelerin faaliyete geçirilmesi için açıklanmış bir tarih yok.



Eklenme tarihi: 13.06.2006
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler