Avea, Ericsson ile Konuşuyor

Avea, Ericsson ile Konuşuyor

Ericsson ve Avea arasında imzalanan 85 milyon dolarlık anlaşma kapsamında, 2006'nın sonundan önce Avea'nın halihazırda kullandığı 504 adet Alcatel radyo baz istasyonu, Ericsson radyo baz istasyonları ile değiştirilecek ve 579 adet de yeni radyo baz istasyonu kurulacak.

Avea, Ericsson Ericsson, 2006 yılı sonu itibariyle 4682 adet radyo baz istasyonu ile Avea'nın ana BSS ekipmanı tedarikçilerinden biri konumunda olacak.

Ericsson ile yapılan ve mevcut Alcatel radyo baz istasyonlarının bir bölümünün Ericsson ile değiştirilmesi, yeni radyo baz istasyonlarının kurulması ve şebekede kullanılan mevcut altyapının EDGE, AMR, benzeri yeni teknolojileri desteklemesi ve daha yüksek kapasiteli sistemlerin kurulmasını kapsayan anlaşma ile aynı zamanda operatörler arası mobil numara taşınabilirliği için gerekli ön hazırlıklar tamamlanmış olacaktır.

Yüksek kalite, servis ve destek hizmetleri, halihazırda uygulanan projelerdeki başarılı performansı ve toplam sahip olma maliyeti avantajları Avea'nın Ericsson'u seçmesinde büyük rol oynadı. Proje hakkında konuşan Ericsson Genel Müdür'ü Jan Kemvall

Bu anlaşmayla beraber Avea-Ericsson stratejik ortaklığını bir adım daha ileriye götürdüğümüz için mutluyuz. Anlaşmamızın kısa vadeli ve uzun vadeli pek çok hedefi var. Kısa vadeli hedefler arasında Avea'nın mevcut ağ kapasitesinin artması, kapsama alanının genişlemesi gibi başlıklardan bahsedebiliriz. Uzun vadeli hedefler arasında ise yakın gelecekte gündeme gelecek 3G, numara taşınabilirliği ve katma değerli hizmetler gibi konular bulunuyor. Avea'nın telekomünikasyon altyapısı açısından ana tedarikçilerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz.

dedi. Avea'dan Sorumlu Ericsson Genel Müdür Yardımcısı Cem Ağaoğlu da

Öncü teknolojimiz; güçlü ve tecrübeli servis ekibimizle, uzun yıllar boyunca devam edecek bu işbirliğinin sonuçlarını en kısa zamanda alabilmeyi hedefliyoruz.

dedi. 85 milyon dolarlık proje tek bir fazdan oluşacak ve 2006 sonundan önce tamamlanacak.



Eklenme tarihi: 12.06.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler