Cepte kapsama alanı projesi: Telekomünikasyon Kurumundan

Cepte kapsama alanı projesi: Telekomünikasyon Kurumundan

Telekomünikasyon Kurumu, son dönemde yaptığı girişimlerle şehir merkezleri, otoyol ve sınır bölgelerinde cep telefonu kapsama alanı sorununun büyük ölçüde giderilmesini sağladı.

Turkcell, Telsim ve Avea yöneticileriyle durum değerlendirmesi yapan Telekomünikasyon yetkilileri, sınır bölgelerde vatandaşların istemleri dışında komşu ülkenin operatörü üzerinden roaming ile görüştüğüne, bunun vatandaşlara ek bir haberleşme maliyeti getirdiğine dikkati çekti. Kurum, GSM operatörlerinin yatırım planlarını inceleyerek, bu bölgelerde gerek görülmesi halinde yeni baz istasyonları kurulmasını, sorunun giderilmesini istedi. Sınır ve askeri alanlarda kurulması öngörülen baz istasyonları konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’yla görüşen yetkililer ormanlık ve askeri alanlarda kapsama alanı sorununu ortadan kaldıracak noktalarda baz istasyonları kurmaya başladılar.

Karayollarında çekecek
Bununla birlikte, başta Ankara-İstanbul Otoyolu’nda kapsama alanı dışında kalan noktaları saptayan Kurum, bunu GSM operatörlerine bildirdi. Operatörler, baz istasyonlarında düzenleme yaparak iki kent arasındaki kapsama alanı sorununu giderdi. Kurum, şehirlerarası yollarda kapsama alanı sorunu bulunan noktaları belirlemek üzere ekipler görevlendirerek bu bölgelerdeki kapsama alanı sorunlarının giderilmesi istenecek.

Her operatör tek anten diksin, kirlilik olmasın
TELEKOMÜNİKASYON yetkilileri, her operatörün ayrı ayrı baz istasyonu kulesi dikmesinden kaynaklanan kirliliği önlemek için tek bir kuleye 3 operatörün de antenini monte etmesini teşvik etmeye başladı. Telekomünikasyon Kurumu, özellikle yer sorunu yaşanan şehir merkezlerinde baz istasyonu monte etmek için onay isteyen Turkcell, Telsim ve Avea’ya baz istasyonlarını aynı kuleye bağlamalarını öneriyor.



Eklenme tarihi: 16.05.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler