Nokia Nseries artık Flickr'ı destekliyor

Nokia Nseries artık Flickr'ı destekliyor

Nokia, Berlin’de düzenlediği Open Studio etkinliğinde, bir Yahoo! Şirketi olan Flickr ile işbirliği yaptığını açıkladı. Bu işbirliği sayesinde Nokia Nseries cihazları ile çekilen fotoğraflar doğrudan İnternet ortamında paylaşılabilecek.

Flickr Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Berlin’de düzenlediği Open Studio etkinliğinde, İnternet’teki en büyük online fotoğraf paylaşımı topluluğu olan Flickr ile işbirliği yaptığını açıkladı. Bu işbirliği sayesinde, Nokia Nseries multimedya cihazlar ile fotoğraf çekenler, başka hiçbir ek uygulama yüklemeye gerek kalmadan, fotoğraflarını ve yorumlarını online Flickr hesaplarına doğrudan gönderebilecekler. Yine Open Studio etkinliğinde tanıtılan Nokia N93, Nokia N73 ve Nokia N72, Flickr’ı destekleyen ilk Nokia Nseries cihazları olacak. Nokia gelecekte bu uygulamayı diğer Nseries cihazlarında da sunacak.

Flickr, fotoğrafların dostlarla, aile üyeleriyle ve tüm dünyayla kolayca paylaşılmasını sağlayan online bir paylaşım sitesi. Bir Yahoo! Şirketi olan Flickr 2004’te kuruldu ve online fotoğraf paylaşımında bir devrim yarattı. İnsanların fotoğraf saklama, paylaşma, derleme ve arama taleplerine yönelik yenilikçi yaklaşımı milyonlarca kullanıcının beğenisini kazandı ve Web tabanlı mevcut ürün ve hizmetlerdeki gelişmeleri etkiledi. Flickr’a yüklenen fotoğraflar blog’lara da gönderilebiliyor, değiştirilebiliyor, düzenlenebiliyor, isimlendirilebiliyor, paylaşılabiliyor.

Kolay kullanım
Nokia Nseries’teki Kamera ya da İmaj Galerisi uygulamaları sayesinde fotoğrafları gerçek ölçülerinde ve doğrudan Flickr’a yüklemek mümkün oluyor. Fotoğrafların hepsi bir seferde yüklenebildiği gibi, parça parça yükleme seçeneği de bulunuyor. Nseries’in desteklediği diğer bir özellik de, cihazdan yüklenen fotoğraflara yorum eklenebilmesi. www.flickr.com adresinden Flickr’a kayıt yaptırıp Nokia Nseries cihazı için giriş bilgilerini aldıktan sonra, online paylaşım işlevini kurmak son derece kolay. Bu uygulama henüz tüm ülkelerde kullanılamıyor ama Nokia ve Flickr gelecekte bu servisi daha çok sayıda pazarda sunmayı hedefliyor.

Sahip olabileceğiniz en değerli kamera, saklamak istediğiniz bir anı çekmek istediğinizde yanınızda olan kameradır. Böyle bir kamerayı, üstelik sürekli İnternet’e bağlı bir halde cebinizde taşımanız, çekim yaptıktan sonra bunları bir bilgisayara aktarmaya gerek kalmadan paylaşabilmeniz anlamına gelir. Bu gerçeği bilen Nokia geçtiğimiz yıl 100 milyondan fazla kameralı cep telefonu satarak dünyanın en büyük dijital kamera üreticisi oldu.



Eklenme tarihi: 13.05.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler