Cep telefonu sayısı 36 milyonu aştı

Cep telefonu sayısı 36 milyonu aştı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telsiz haberleşmesi ve katma değerli bilgi iletişiminin artık çok daha hızlı ilerlediğini belirterek, "Bugün 19 milyon aboneli sabit telefon olmasına rağmen, GSM cep telefonu abone sayısı 36 milyonu aşmış durumda" dedi.

Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nın açılışında konuşan Yıldırım, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe 80-90'lı yıllar arasında çok büyük atılımlar yaptığını, ancak 90'lı yılların ilk yarısında bu konuda dünyanın takip ettiği gelişmeleri yakalayamadığını söyledi.

Yıldırım, sektörün ihtiyacı olan Elektronik İmza Kanunu, Evrensel Hizmet, Elektronik Haberleşme Kanunu gibi düzenlemelerden ikisini tamamlayarak yürürlüğe soktuklarını, Elektronik Haberleşme Kanunu'nun da Genel Kurul'un gündeminde olduğunu, TBMM açıldığında en önce ele alınacak konulardan birini oluşturduğunu kaydetti.

Tüm okulların geniş bant internet ile buluşturulması projesini başlattıklarını da ifade eden Yıldırım, "Bugün itibariyle öğrenci sayısı bazında yüzde 80, okul bazında yüzde 60 tamamlamış bulunuyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar Türkiye'nin her tarafında geniş bant internet erişimini tüm okullarımıza yaygınlaştırmak" dedi.

Yıldırım, e-Dönüşüm Türkiye stratejisi ile ilgili ihalenin de yapıldığını, bu yılın sonunda yaklaşık 19 hizmet kaleminde ortak e-Türkiye portalını hizmete sokmayı hedeflediklerini ifade etti.



Eklenme tarihi: 19.09.2005

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler