Turkcell'in kapsama alanları genişliyor

Turkcell'in kapsama alanları genişliyor

Hazır Kart'lı Turkcell aboneleri 5 Nisan 2006 tarihinden itibaren; İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, İngiltere, Hollanda arasında taşımacılık yapan feribotlarda mobil iletişim kurabilecekler.

Turkcell, faturalı hatlarda olduğu gibi Hazır Kart aboneleri için de İskandinavya ve Manş Denizi’ni kapsama alanına aldı. Büyük yolcu gemilerini küresel iletişim sistemine sokan MCP Norveç ile yapılan anlaşma sonucu, Hazır Kart’lı Turkcell aboneleri 5 Nisan 2006 tarihinden itibaren; İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, İngiltere, Hollanda arasında taşımacılık yapan feribotlarda mobil iletişim kurabilecekler.

Bu gelişme ile, İskandinav ve Manş Denizlerinde daha önce mobil iletişim sağlayamayan Hazır Kart aboneleri, artık GSM şebekesinin kapsama alanından çıktıklarında, telefonlarının hücre ekranlarında “MCP” veya “901 12”yi görecekler. MCP aracılığıyla SMS hizmetinden de yararlanabilen Hazır Kart aboneleri önümüzdeki dönemde GPRS ve MMS hizmetinden de yararlanabilecek. Turkcell abonelerinin MCP aracılığıyla açık denizlerde yaptığı konuşmaların kalitesi karada yapılan konuşmalara benzer nitelikte olacak.

Hazır Kart’lı Turkcell aboneleri uluslararası dolaşım ücretleri üzerinden kontör düşüşü ile ücretlendirilecek.



Eklenme tarihi: 20.04.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler