Yeni MMC standardı onaylandı

Yeni MMC standardı onaylandı

Özellikle cep telefonu ve dijital fotoğraf makinelerinde geniş kullanım alanı bulan MMC (Multi Media Card) flaş bellek teknolojisi için geliştirilen yeni bir standart onaylandı. 26 MB/saniye veri transfer hızıyla ve 4 GB'a kadar çıkan kapasiteleriyle MMCmicro bellekler bu yılın sonunda piyasada gözükmeye başlayacak.


Samsung tarafından geliştirilen MMCmicro bellek standardı, MultiMediaCard Organizasyonu tarafından onaylandı. Yapılan açıklamalara göre MMCmicro, Multi Media Card teknolojisini bir adım ileri taşıyor.

MMCmobile ve MMCplus arasına katılarak bir diğer MMC revizyonu olan MMCmicro, bir MMCmobile kartına göre üçte bir oranında daha küçük.

MMCmicro

Cep telefonunun yanı sıra diğer pek çok taşınabilir elektronik aygıt ile uyumlu olacak olan MMCmicro, ufak boyutunun yanı sıra hız ve depolama kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Saniyede 26 MB veri transferi gerçekleştirebilen kartın depolama kapasitesi 4 GB'a kadar çıkıyor. Değişik depolama kapasitelerine sahip MMCmicro'ların bu yıl onunda piyasaya çıkması bekleniyor. 4 GB'lık sürümler ise 2007 ortasında sunulacak.



Eklenme tarihi: 27.07.2005

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler