Bluetooth: kablosuz hayatımızda bir devrimin adı

Bluetooth: kablosuz hayatımızda bir devrimin adı

Günümüzün popüler teknolojisi Bluetooth nam-ı diğer “Mavi Diş”in hikayesi tam 11 yüzyıl önceye dayanıyor. Tüketici ile buluşması ise 1998 yılına rastlıyor. Kablosuz iletişim teknolojisinin bu kadar hızlı gelişmesinde üstlendiği rol çok büyük. Şimdilerde ise 2008’de hayatımıza girecek olan yeni versiyon Bluetooth ile bugünkünden 100 kat daha hızlı bir veri alışverişinden söz ediliyor.

Kablosuz özgürlükte bir devrimin adı; Bluetooth Teknolojisi ve bu eşsiz özgürlükler dünyası ile bizi tanıştıran Parrot… Parrot, Bluetooth uygulamalarında bir dünya lideri. Bugün Parrot, Bluetooth® araç kitleriyle mobil teknoloji pazarına yön veriyor. Bluetooth ise henüz 10 yıl kadar önce hayal edemeyeceğimiz birçok şeyi yapabilmemize imkan tanıyan bir teknoloji.

Kısaca Bluetooth; kablo karmaşasına son veren, verilerimizin sürekli güncel kalmasını sağlayan, 10 metrelik bir alan içinde tüm Bluetooth cihazları ile radyo bağlantısı kurarak bulunduğumuz mekanlara esneklik kazandıran; kullanıcılara ise zamandan ve paradan tasarruf sağlayan global bir teknoloji çözümdür…

Bluetooth Teknolojisi; Ericsson, IBM, Intel, Nokia, Toshiba, 3Com, Lucent, Microsoft ve Motorola'dan oluşan bir şirketler konsorsiyumu olan Bluetooth Special Interest Group (SIG) tarafından 1998’de keşfedildi. Böyle bir teknolojiye ihtiyaç vardı; çünkü telekomünikasyon ve bilgisayar endüstrileri unsurlarını birleştirmek gerekiyordu.

Dilimize “mavi diş” olarak çevrilebilecek Bluetooth adını, 10. yüzyılda yaşamış olan Viking Kralı Harald Blatand’dan alıyor. Blatand’ın İngilizce karşılığı ise “Bluetooth”. İşte Şu anda Norveç, İsveç ve Danimarka olarak bilinen toplumları o zamanlarda tek bir krallık altında toplamayı ve ardından gelenlere örnek olmayı başaran Kral’dan ilhamını alıyor. Bundan 11 yüzyıl önce dağınık toplumları tek bir topluluk altında toplayan Bluetooth, günümüzde ise değişik teknolojik cihazları tek bir dil altında toplamaya çalışan bir teknoloji standardı olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni versiyon Bluetooth 2008’de!
Geçtiğimiz günlerde Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), yeni versiyon Bluetooth’un 2008’de pazara sunulacağını açıkladı. Yeni versiyonun, şu anda piyasadaki Bluetooth Teknolojisine oranla 100 kat daha hızlı veri alışverişi gerçekleştireceğini belirtti. Yeni versiyonun, çok miktardaki verinin senkronize edilmesi ve gönderilmesinde duyulan yüksek hız ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacağı açıklandı.

Mobicom, Parrot araç kitleri ile Türk pazarında fark yaratıyor
Mobicom tarafından Türkiye pazarında temsil edilen Parrot; tüm Bluetooth® telefonlarla uyumlu olması, ses tanıma ve sesle arama özelliği, üstün ses kalitesi ve geniş ürün yelpazesi ile Bluetooth araç kiti pazarında hızla büyüyor. Parrot, teknoloji firmalarını büyüme oranlarına göre sıralayan dünyanın saygın kuruluşlarından The Deloitte Technology Fast listesinde ilk defa 2004 yılında yer aldı. 50 Fransa şirketi sıralamasına 35’inci sıradan girdi, 2005 yılında 14’üncü sıraya oturdu.



Eklenme tarihi: 12.04.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler