G. Kore’de 'cep'TV yayını başladı

G. Kore’de 'cep'TV yayını başladı

Güney Koreli kullanıcılar, Ocak ayından bu yana maliyeti hükümet tarafından karşılanan yeni bir teknoloji sayesinde TV yayınlarını cep telefonundan izliyor.

cepTV Güney Kore hükümeti Digital Multimedia Broadcasting (DMB) adı verilen TV yayınlarının cep telefonlarına indirilmesini sağlayan yeni teknolojiye yüksek miktarda subvansiyon uyguluyor.

Cep telefonunun televizyona dönüşümünde kilit unsur, görüntü kalitesi ve bunu sağlayan ekran teknolojisi. Cep telefonundan TV izlemenin bazı dezavantajları da oluyor, örneğin, geleneksel antenli televizyonlarda olduğu gibi kimi zaman yayınlar kesilebiliyor, parazitlenebiliyor veya renk kaybı yaşanıyor.

Mobil servis operatörlerinin gelecek yıllarda bu sorunları çözmesi gerekecek. Sistem, uydudan dijital radyo yayını yapan vericilerin, video gönderebilmesi için modifiye edilmesine dayanıyor.

G. Kore’de yeni teknolojiyi 2006’da 2 milyon, 2010’da da 15 milyon kişinin kullanması öngörülüyor. Boston merkezli Strategic Analytics şirketinin tahminlerine göre, cep telefonunda TV yayınları pazarı 2010 yılında küresel çapta 30 milyar dolar ciroya ulaşacak.



Eklenme tarihi: 21.03.2006
Kaynak: Ntvmsnbc

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler