Teknolojinin kalbi bu hafta CeBIT'te atıyor

Teknolojinin kalbi bu hafta CeBIT'te atıyor

Yaklaşık 310 bin metrekare alanda yapılan CeBIT 2006'nın bu yılki sloganı "vizyona katılın" oldu. Teknoloji profesyonellerini yedi gün boyunca buluşturacak fuara katılan şirketlerin yarısından fazlası Almanya dışındaki ülkelerden oluşuyor. Özellikle Çin, Hong Kong ve Güney Kore'deki teknoloji firmaları bu yıl CeBITCeBIT'e yoğun katılım gösteren ülkeler arasında yer alıyor. Toplam bin 700 katılımcı ise Asya-Pasifik bölgesinden geliyor.

Bu yıl ilk kez fuarda dijital yaşam tarzı sergilenecek 27 nolu salonda insanların iş ve ev hayatlarının teknoloji ile nasıl kolay ve zevkli bir hale geleceği anlatılıyor. Hazırlanan bu sanal dijital yaşam alanlarında ziyaretçiler, tek bir firmanın ürünlerini değil birçok farklı ürünün birbirleriyle nasıl uyum içerisinde çalıştıklarını uygulamalar sunuluyor.

Fuarın yıldızı yine cep telefonları
Birçok operatör çeşitli hizmet ve ürünlerini özellikle haziran ayında Almanya'da başlayacak Dünya Kupası'na yetiştirmeye çalıştıkları mobil ürünlerde; Vodafone, O2 gibi cep telefonu operatörleri üçüncü kuşak cep telefonları üzerinden Dünya Kupası'nda atılan golleri ve özet görüntüleri yayınlayacak. Siemens, Nokia, Samsung ve LG gibi üreticiler bu yayınlara uyumlu cep telefonlarını CeBIT'de tanıtıyor. Ayrıca yüksek çözünürlüklü dijital fotoğraf makineleri, kablosuz ağ bağlantıları ve büyük ekranlı televizyonlar da bu yılki CeBIT'te görücüye çıkıyor. Siemens web sayfasında tüm standalarını tanıtıyor ve virtüel bir gezi ile ziyaretçileri sanal ortamda da bilgilendiriyor.

En son gelişmeler tartışılacak
CeBIT sadece standlardan oluşmuyor. İş süreçleri kategorisinde radyo frekanslı tanıma RFID ve güvenlik, dijital çevre birimlerinde yüksek tanımlı HDTV ve kişisel yedekleme birimleri, iletişimde ise VoIP ve kablosuz iletişim uzmanlar tarafından fuar ziyaretçileriyle tartışıldığı fuarda ayrıca bankacılıktan sağlığa, lojistikten telemetriye kadar sektörel çözümler de bu forumlarda ele alınıyor.



Eklenme tarihi: 15.03.2006
Kaynak: MobilKuşak

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler