Cep telefonları artık yol tarif edecek (CeBIT)

Cep telefonları artık yol tarif edecek (CeBIT)

Yeni nesil LCD televizyonlar görüntü ve sesin yanı sıra her türlü bilgiye ulaşma imkânı da tanıyor. Cep telefonları ise kullanıcılarına yol tarif edecek.

Teknoloji firmaları Dünya Kupası finallerinden önce en yeni ürünlerini sergilemek için sektörün en büyük fuarı olan CeBIT Hannover'deki yerlerini aldı. Her sene olduğu gibi bu yıl da özellikle taşınabilir elektronik cihazlar ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ancak daha ilk günden bu yıl ki fuarın tartışmasız yıldızının LCD ve plazma televizyonları olacağı anlaşıldı. Teknoloji hayranları televizyon dünyasının bu yeni yıldızlarını yakından görebilmek için stand önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu yıl Almanya'da düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası'nda ilk defa yüksek çözünürlüklü (HD High Defination) kameralar görev alacak. Bu nedenle fuar standlarında tüplü televizyonlar neredeyse tamamen ortadan kalkarken LCD ve Plazma televizyonlar adeta gövde gösterisi yapmaya başladı. Kablosuz internet özelliği olan televizyonlar hızlı internet sayesinde izleyicilere seyrettikleri film veya spor karşılaşması ile ilgili ayrıntılı bilgi aktaracak.

MAÇLAR ARTIK CEPTE
Fuarda sadece Plazma ve LCD TV'ler değil, yeni teknolojiler de görücüye çıkıyor. SED ve QLED adı verilen yeni sistemler daha kaliteli görüntü ve daha az enerji tüketimi ile televizyon teknolojisinde yeni bir dönem açıyor. Alman mobil telefon operatörü T-Mobile ise şampiyona çerçevesinde 20 maçı cep telefonundan naklen yayınlayacağını duyurdu. Artık isteyen isteği film veya diziyi cep telefonundan anında izleyebilecek. Kullanıcılara bu imkanı sağlayan en yeni cep telefonları da yine fuarda kullanıcılarla buluşuyor. Aralarında 8 Gigabyte varan geniş hafıza kapasitesi ve kullanıcısına gideceği yolu tarif eden yeni ürünlerin bulunduğu cep telefonları daha şimdiden büyük ilgi gördü.

ASYALILAR AKIN ETTİ
Bu yıl 20'incisi düzenlenen fuara ilgi yoğun. CeBIT 2006'ya 71 ülkeden 6 bin 300 şirketin katıldığı bildirildi. Firmaların en yeni ürün ve hizmetlerini sergileyeceği fuar 15 Mart'a kadar açık kalacak. Toplam 310 bin metrekare alan üzerine kurulan fuara bu yıl özellikle Asyalı şirketler büyük ilgi gösteriyor. Etkinliğe en çok şirketin geldiği ülkelerin başında 777 kuruluşla Tayvan geliyor. İkinci sırada Çin, üçüncü sırada ise G. Kore yer aldı.



Eklenme tarihi: 13.03.2006
Kaynak: Sabah - Timur SIRT

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler