30 milyon yeni abone

30 milyon yeni abone

Araştırmalar, mobil iletişim pazarında yüzde 60 olan penetrasyon oranının 2010 yılında yüzde 100’e varacağını gösteriyor. Bu ise 25-30 milyon yeni abone demek.

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından Telekomünikasyon Kurumu’nun desteğiyle düzenlenen "Telekomünikasyon Arenası"nda konuşan Taşaltın, mobil pazarın 3. nesile doğru kayacağını dile getirdi.

Bu geçişte veri iletiminde sabit şebekeden mobil şebekeye kayışın olmayacağını, verinin sabit şebekede kalacağını, ses iletimi ve içeriğin ise mobilde olacağını belirten Taşaltın, "’Mobil pazarda penetrasyon oranı yüzde 60. Araştırmalar 2010 yılında bu oranın yüzde 100’e varacağını gösteriyor. Bu da 25-30 milyon abone daha ilave olacak demek" diye konuştu. Taşaltın, Türkiye’nin telekomünikasyon alanında 5 yıllık bir master çalışma programı hazırlayıp, açıklaması gerektiğinin de altını çizdi.

Avea: 'Tesisler ortak kullanıma açılsın'
Avea Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Okter, mevcut düzenlemeler için yol almak gerektiğini belirterek, bu konuda çok vakit olmadığını kaydetti. Düzenlemelerin müşteri memnuniyetine odaklanarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Okter, "Rekabetçi ortamın yaratılmasının zamanı geldi de geçiyor. Numara taşınabilirliliğinin hayata geçirilmesi şebeke içi ve dışı arasındaki fiyat farklılıklarının düzeltilmesi, tesislerin ortak kullanıma açılması gerekiyor" diye konuştu.

Turkcell: 'Devlet çıktı, rekabet arttı'
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ruhi Doğusoy da Türkiye’de rekabet alanında pozitif gelişmeler görüldüğünü, çünkü devletin artık bu alandan çıktığını söyledi. Özellikle Türk Telekom’un özelleştirilmesiyle birlikte yeni ve sağlıklı bir rekabetin geleceği görüşünü aktaran Doğusoy, vergiler konusunda şunları kaydetti: "Tüm faturaların yüzde 50’ye yakını vergiye gidiyor. Bu büyük bir oran ve düzeltilmesi gerekiyor. Böyle vergilerin içerik sağlayıcılarına uygulanması durumunda bu alanın önüne çok ciddi set çekilecektir. Frekans konusunda da çifte vergilendirme yapılmakta. Bu da düzeltilmelidir. Operatörler de gerçekçi olmalı. Pazara girdikten 5-6 yıl sonra hala ayrıcalık istemek çok gerçekçi bir tutum değil."

Superonline Murahhas Azası ve Genel Müdürü Savaş Ünsal ise, Türkiye’de kablosuz erişimin mobil operatörlerin girmesiyle çok hızlı geliştiğini belirterek, bu gelişmenin daha da hızlanacağını söyledi.



Eklenme tarihi: 8.03.2006
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler