Nokia 6136: Kesintisiz ses ve veri iletimi

Nokia 6136: Kesintisiz ses ve veri iletimi

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia yeni telefonu Nokia 6136’yı, küresel GSM sektörünün buluşma noktası olan 3GSM Kongresi’nde tanıttı. Dünyanın en yaygın kablosuz standartlarından GSM ve WLAN’ı (Kablosuz Yerel Alan Ağları) bir araya getiren yeni Nokia 6136 cep telefonu, GSM hücresel ağları ile WLAN arasında kesintisiz ses ve veri iletimi sağlayan UMA (Lisanslanmamış Mobil Erişim) teknolojisini içeriyor. UMA teknolojisi sayesinde, operatörler ses ve veri hizmetlerini abonelere WLAN üzerinden ileterek, bir yandan mobil servis kapasitesini artırırken, diğer yandan da iletişim ağı kullanımından kaynaklanan maliyetleri azaltabiliyorlar. Bu arada kullanıcılar da WLAN telsiz erişimini kullanarak internet üzerinden sesli görüşme yapmanın keyfini çıkarıyorlar. Nokia 6136, 2006 yılının ikinci çeyreğinden itibaren tüm ülkelerde satışa sunulacak.

Nokia 6136Barcelona’daki 3GSM Kongresi’ne katılan Nokia Corporation Cep Telefonları Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kai Öistämö, Nokia 6136 hakkında şunları söyledi: “UMA teknolojisi, GSM ve WLAN ağları arasında bir köprü kurarak, operatörlerin bu kablosuz uygulamalar sayesinde kullanıcılara daha da gelişmiş hizmetler vermelerini sağlıyor. Nokia, her zaman en yeni teknolojileri, güven ve kullanım kolaylığı eşliğinde sunmak için çeşitli operatörlerle işbirliği yapıyor. Nokia 6136 da, kullanıcıların eskiye oranla çok daha fazla sayıda mekanda mobil hizmetler almasına olanak tanıyor.”

Kai Öistämö ayrıca şunları ifade etti: “Nokia 6136, hücresel ve IP tabanlı iletişim ağlarının birbirini bütünleyen yapısını açıkça ortaya koyan bir cep telefonu. Bu telefonda UMA teknolojisini uygulayarak, dört bant GSM kapsama alanını, kapalı mekanlardaki üstün WLAN kaplama alanıyla destekledik ve böylece her durumda kesintisiz iletişim sağlayan, kullanımı kolay bir telefon yarattık. Nokia 6136, UMA teknolojisinin yanı sıra, bir cep telefonundan beklenen en popüler özellikleri de içeren, çarpıcı tasarımıyla dikkat çeken, çok güçlü ve kullanıcı dostu bir telefon.”

Nokia 6136, UMA teknolojisinin yanı sıra, şık kapaklı tasarım ve dört bant seçeneği de (GSM 850/900/1800/1900) dahil olmak üzere birçok özellik içeriyor. Nokia 6136’nın 1,3 megapiksel kamerası ve 8x dijital zoom’u son derece net resimler ve videolar çekilmesini ve bunların mesaj olarak ya da online fotoğraf albümüne konarak dostlarla kolayca paylaşılmasını sağlıyor. Ayrıca alınabilecek çıkarılabilir microSD hafıza kartı ile çok sayıda resmi ya da dijital müzik dosyalarını saklamak da mümkün. Müzik dosyaları entegre dijital müzikçalarda rahatlıkla dinlenilebiliyor. Bu keyifli müzik deneyimi, Visual Radio (Görsel Radyo) destekli dahili stereo FM radyo ile de katlanarak artıyor.

Kompakt ve hafif Nokia 6136, 262K renkli aktif-matris ana ekranın yanı sıra kapakta da bir renkli ekrana, entegre handsfree özelliğe, MMS, e-posta, bas-konuş ve Nokia Xpress sesli mesajlaşma da dahil olmak üzere çoklu mesaj becerilerine sahip. Hem GSM hem de UMA modlarında uzun süreli konuşma imkanı sunan Nokia 6136 GSM modunda 5 saat konuşma ve 280 saat bekleme, UMA modunda da 5,5 saat konuşma ve 82 saat bekleme süresi özelliği bulunuyor.

Nokia 6136 ayrıca, radyo performansını artıran yeni bir DARP (Downlink Advanced Receiver Performance – Kullanıcıya Yönelik Gelişmiş Alıcı Performansı) radyo alıcısını da içeriyor. 3GPP araştırmaları, DARP’ın operatör iletişim ağı kapasitesini yüzde 40-70 artırdığını gösteriyor. Kullanıcılar açısından da DARP, ses kalitesini ve iletilen veri hacmini yükseltiyor.



Eklenme tarihi: 28.02.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler