Türkiye'de internet 13 yaşında

Türkiye'de internet 13 yaşında

İnternetin Türkiye’ye gelişinin yıldönümünü de kapsayan internet haftası, bu yıl 10-23 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanacak.

Türkiye interneti, 13. yaşını kutluyor. Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu, internetin Türkiye’ye gelişinin yıldönümünü de kapsayan İnternet Haftası’nın bu yıl 10-23 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanmasını kararlaştırdı.

İnternet Kurulu üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, ilk bağlantısı 12 Nisan 1993’te gerçekleştirilen internetin bu yıl Türkiye’ye gelişinin 13. yılını kutlayacaklarını ifade etti. İnternet Haftası etkinliklerinin Ankara’da 12 Nisan’daki ‘Doğum Günü Partisi’ ile resmen başlayacağını kaydeden Akgül, hafta kapsamında ülke genelinde çeşitli etkinlikler planladıklarını söyledi.

50 İLDE ETKİNLİK YAPILACAK
Geçen yıl 50 ilde etkinlik yapıldığını, bu yıl ise ülkenin tamamında etkinlik gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Akgül, vatandaşlardan, kamu yöneticilerinden, KOBİ’lerden ve okullardan kendi bölgelerinde panel, konferans ve seminer etkinlikler yapmalarını beklediklerini ve bu sayede interneti tanıtmak ve bilinci artırmak istediklerini kaydetti.

Akgül, bu yılki etkinliklerde ağırlıklı olarak e-devlet ve e-Türkiye konularını ele alacaklarını, Türkiye internetini geliştirmek için bütün sivil toplum örgütlerini etkinliklere aktif destek vermeye çağırdıklarını dile getirdi.



Eklenme tarihi: 23.02.2006
Kaynak: Ntvmsnbc

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler