Nokia ve Oracle işbirliği

Nokia ve Oracle işbirliği

Oracle ve Nokia arasında gerçekleşen işbirliği çerçevesinde, Nokia’nın gelecek kuşak telekomünikasyon abone kaydı çözümünde Oracle’ın Carrier Grade Framework ürünü kullanılacak.

Nokia, Oracle teknolojisini kendi gelecek kuşak telekomünikasyon abone kaydı çözümü ile birleştirmeyi planlıyor. Nokia bu işbirliği sonucu, servisler için talep edilen gerçek zamanlı abone verilerine yönelik bütün gereksinimleri karşılamak amacıyla, güçlü HLR özellikleri geliştirecek ve varolan kayıt çözümlerini ilerletecek.

Nokia’nın Ağlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Christan Fredrikson, “Oracle’la yaptığımız işbirliği çerçevesinde, mobil ve birleşik operatörler için cazip bir çözüm oluşturmak amacıyla güçlerimizi birleştiriyoruz. Çözüm, yeni abone servisleri yaratmada büyük bir esneklik, abonelere servis vermek için gelişmiş özellikler ve operasyonel maliyetlerde daha fazla tasarruf sağlayacaktır” dedi.
Oracle EMEA Telekom ve Medya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Lars Wahlström ise, “Çevrimiçi abone kaydı çözümünde Nokia ile işbirliği yapmak, telekom operatörlerine ve servis sağlayıcılara, pazara ilginç servisleri daha hızlı sunmaları için maliyet açısından uygun bir temel sağlamamıza izin veriyor. Oracle Carrier Grade Framework’ün veri yönetimi çözümü, Oracle 10g ve Oracle TimesTen In-Memory veritabanı teknolojilerine dayanıyor. Bu da, bu Oracle ürünlerinin telekom taşıyıcı sınıfı özellik ve seçeneklerinin, telekomünikasyon endüstrisi için gelecek kuşak ağ çözümleri geliştiren bugünün Ağ Elemanı Sağlayıcıları ve Bağımsız Yazılım Üreticileri (ISV) için ideal bir şekilde uygun olduğunu gösteriyor” diye konuştu.



Eklenme tarihi: 23.02.2006
Kaynak: Nokia

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler