BenQ-Siemens'den ilk HSDPA destekli telefon

BenQ-Siemens'den ilk HSDPA destekli telefon

BenQ Mobile 3 GSM Kongresi’nde BenQ –Siemens markası altında üç yeni cep telefonunu tanıttı. Bu telefonların arasında, Futbol Dünya Kupası döneminde tüketicilere ulaşması planlanan ve dünyadaki ilk HSDPA (Yüksek Hızda Veri Paketi İndirme İmkanı) özelliğine sahip cep telefonu da yer alıyor. Çarpıcı ürün gamı ve yeni markanın canlılığını, etkin maliyet yönetimi ile birleştiren BenQ Mobile, 2006 yıl sonu itibariyle finansal stabilite ve karlılık hedefliyor.

Pazardaki yerini sağlamlaştırmak amacıyla; Siemens’in mühendislik mirası ile BenQ’nun tüketici tasarımındaki becerisini biraraya getiren yeni marka; BenQ-Siemens’in duyurusu Ocak 2006’da yapıldı. BenQ Mobile ürünlerinde UMTS, üstün görüntü teknolojileri ve multimedya özellikleri ortaya çıkaran bir ürün stratejisi izleniyor


Bugün lansmanı yapılan üç telefon şirketin iki mega-trend olan- ultra-ince tasarım ve yüksek hızda veri transferi- özelliklerine verdiği önemi ve BenQ ve Siemens’in sahip olduğu becerileri devam ettirdiğini vurguluyor. Bu yıl başında, BenQ Mobile ilk ürünü olan EF81’de bu iki trendi birleştirirken; yeni EF91 ise bir adım ileri taşınıyor ve bu ürün pazardaki ilk HSDPA cep telefonu olma özelliği taşıyor. EF91, T-Mobile ve Vodafone’un listesinde yerini çoktan aldı bile. Tüketicilerin ilgisini çekmek amacıyla; ürün lansmanın Futbol Dünya Kupası’yla aynı döneme denk getirilecek. Ayrıca, BenQ Mobile HSDPA şebeke ve hizmetleri için network ortaklarıyla da birlikte çalıştı. HSDPA zengin bir mobil deneyim sunan en başarılı erişim teknolojisi olarak kabul ediliyor. Bu doğrultuda bütün büyük WCDMA ağlarının 2006 yılı içerisinde güncellenmesi bekleniyor.

Teknolojideki liderliğini ispat eden BenQ Mobile, pazardaki en ince 3G cep telefonlarıyla iF 2006 ürün tasarım ödülü de alarak tasarımdaki başarısını ortaya koydu. Sadece 13 mm incelikte olmasına rağmen, S81 tüm 3G fonksiyonlarına ve mükemmel bir tasarıma sahip. Hepsi-birarada müzik istasyonu özelliğiyle üçüncü ürün olan EF 51 ise tamamen müzik severler için geliştirildi. Kapalı modda müzik kontrolü bulunan hibrid tasarımı, BenQ Mobile’ın multimedya gücünün sadece bir bölümünü gösteriyor.

BenQ Mobile CEO’su Clemens J.Joos, “Rakiplerimiz HSDPA’dan bahsetseler de, bu teknolojiyi pazara getirecek ilk üreticinin BenQ Mobile olacağı için gurur duyuyorum. BenQ Siemens markası altında bugün lansmanını yaptığımız üç cep telefonu tasarım ve 3G özellikleri kapsamında portföyümüzü nasıl geliştirdiğimizi gösteriyor. Önümüzdeki aylarda, ilginç ürünlerle liderliğimizi sürdüreceğiz ve dünya çapındaki müşterilerle beraberliğimize devam edeceğiz. “ dedi.

BenQ Mobile farklılaşmak adına çeşitli ortaklıklarda da yer aldı. Yeni EF51, Window Media Digital Rights Management ( DRM), Windows Media Audio (WMA) ve Media Transfer Protocol ( MTP)’yi içeren Microsoft Windows Media teknolojilerini destekleyecek. Bu teknolojiler, EF51 için Windows tabanlı bilgisayarlara bağlantı ve dünya çapındaki Windows Media-uyumlu hizmetlerin içeriklerine erişim sağlıyor.

Microsoft Windows Digital Media Direktörü Kevin Unangst, “ Windows Media tabanlı içeriklerin genişliği mobil ortamda uyumluluğa olan talebi artırıyor. Windows Media teknolojilerini destekleyerek ve yenilikçi cep telefonlarını sunarak BenQ, cep telefonlarını kişisel bir müzik cihazı olarak geliştiriyor. “ dedi. Clemens J. Joos,
”Sektörde tüketici taleplerinde içerik gittikçe önem kazanıyor. BenQ Mobile, multimedya içeriğin tüketicilere çarpıcı ürünler sunmasını ve tecrübelerini geliştirmek için ortaklıklar oluşturulmasını sağlayacaktır.” dedi.



Eklenme tarihi: 17.02.2006
Kaynak: PCtech

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler