Samsung'dan Çin'e 500 bin TV'li telefon

Samsung'dan Çin'e 500 bin TV'li telefon

Samsung Electronics ve Çin’deki önde gelen iki mobil TV operatörüne toplam 500 bin karasal dijital multimedya televizyonlu (DMB) cep telefonu sağlayacak.

Samsung Electronics ve Çin’deki önde gelen iki mobil TV operatörüne toplam 500 bin karasal dijital multimedya televizyonlu (DMB) cep telefonu sağlayacak. Beijing Jolon Digital Media Broadcasting ve Guangdong Mobile Television Media şirketleriyle yapılan anlaşmayla karasal DMB cep telefonları Çin’de ilk kez hizmete girmiş olacak.

Anlaşma kapsamında Samsung, Çin’in ilk ticari DMB servisini sunacak Beijing Jolon şirketine, Nisan ayında 200 bin cep telefonu sağlayacak. Samsung ve Beijing Jolon, Çin için ilk karasal DMB teknoloji standardı ve katma değerli DMB servisleri geliştirmek üzere de birlikte çalışacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beijing Jolon Başkanı Qin Xuegang, “Samsung cep telefonlarıyla Çin’in ilk karasal DMB servisini hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Samsung tarafından üretilen DMB telefonlarda ilişkin yüksek beklentilerimiz var” dedi.

Samsung, Guangdong bölgesinde bu yılın ilk yarısında karasal DMB servisi sunmaya başlayacak Guangdong Mobile Television Media şirketine de 300 bin cep telefonu sağlayacak. Bu telefonların teslimatı ise servis hizmete girdikten sonra bir yıl içinde gerçekleşecek. İki şirket ayrıca DMB telefonların geliştirme ve pazarlama aşamalarında işbirliğine de karar verdiler.

Çin’in, Kore’nin ardından DMB servisine başlayan ikinci ülke olması bekleniyor. Deneme servisleri dünyanın birçok ülkesinde ticari anlamda tamamlanan DMB servislerinin 2006 Dünya Kupası’nda bazı ülkelerde başlatılması planlanıyor. Mobil televizyon yayıncılığı, cep telefonu endüstrisi için bu yılın en önemli başlığı olarak yer alıyor.

Samsung Electronics’in uydu ve karasal DMB telefonları Kore’de kullanılıyor. Şirket, Avrupalı operatörlerle bu servislerin 2006 Dünya Kupası’na yetişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çin pazarına gönderilecek DMB telefonlarla, Samsung bu alandaki öncülüğünü pekiştirmiş olacak.

Samsung Electronics Telekomünikasyon Ağları Başkanı yaptığı açıklamada küresel mobil televizyon pazarının bu yıl hızla büyüyeceğine dikkat çekerek, “Samsung Electronics uydu üzerinden ve karasal dahil olmak üzere tüm mobil televizyon formatları için gelişmiş tasarımlarla küresel DMB cep telefonu pazarına liderlik etmeyi sürdürüyor.”



Eklenme tarihi: 12.02.2006
Kaynak: Bt Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler