Google, Siri'nin yeni varsayılan arama motoru oldu

Google, Siri'nin yeni varsayılan arama motoru oldu

2013'te iOS 7 güncellemesiyle birlikte Siri'nin varsayılan arama motoru olarak hizmet vermeye başlayan Bing, bugünden itibaren yerini Google'ye bırakacak. TechCrunch'a açıklamada bulunan Apple, Siri ve Spotlight için varsayılan arama motorunun Google olarak değiştiğini duyurdu.

Google'nin iOS ve macOS'un varsayılan arama motoru kalmak için yıllık 3 milyar dolar karşılığında anlaştığı Apple, bugün hayata geçirilen Siri'deki değişikliğin ekosistemlerinde arama tecrübesinin tutarlılığını sağlamak adına yapıldığını belirtiyor. İnternet aramalarında Google, videolarda ise YouTube'yi kullanan Siri, resim aramalarında ise Bing sonuçlarını göstermeye devam edecek.

Bu önemli düzenlemenin Bing'in özellikle Amerika'da sürekli artış gösteren pazar payına ciddi etkisi olacağı tahmin ediliyor. Kendi mobil platformunu oluşturmayı beceremeyen Microsoft'un Siri'yle yakaladığı genişleme fırsatı da ortadan kayboldu. Böylece teknoloji devinin mobil sektördeki başarısızlıklar zincirine bir halka daha eklenmiş oldu.



Eklenme tarihi: 25.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler