Google Phone’da neler var

Google Phone’da neler var

Geçen yıldan beri devam eden söylentilere göre Google’da bir telefon çıkarmayı planlıyor. Son aylarda daha çok artan bu söylentiler artık Google Phone’a daha yakın olduğumuzu gösteriyor. Teknoloji tutkunlarının cevabını en çok merak ettiği soruların başında telefonun özellikleri ve tasarımı ile ilgili konular geliyor.

Hızlı ulaşım için kısayol tuşları
Tamamı dokunmatik geniş ekrana sahip olacak olan Google Phone’da, Google hizmetlerini kullanabilmek için özel bir tuş bulunacak. Kullanıcılar bu kısayol sayesinde tek tıklama ile yararlandıkları tüm Google hizmetlerini görebilecekler. Google’ın son aylarda mobil hizmetlerini geliştirmesi ve artırması da telefonun piyasaya çıkışının yakında gerçekleşeceğini gösteriyor.

Hızlı internet ve multimedya desteği
Google Phone için çıkan ilk söylentilerde telefonun çok küçük bir dahili hafızasının bulunacağı ve kullanıcıların hafıza ihtiyaçlarını, kullanmakta oldukları GMail hesapları ile karşılayacakları yönündeydi. Dahili hafızanın bu şekilde olması karşımıza iki sorun çıkartıyor. Bunlardan birincisi hızlı veri akışı sağlayamayan ülkelerde Google Phone’yi kullanmak zaman kaybı oluşturacak. Ayrıca büyük boyutlu dosyaları GMail hesabından indirip kullanmakta, hızlı internet servisiyle bile zor olacak. Karşımıza çıkan ikinci sorun ise operatörlerin internet hizmetlerinde ki fiyatlandırma sistemleri. Telefonu kullanan biri sürekli olarak veri akışı sağlayacağı için çok yüksek internet ücreti ödemek zorunda kalacaktır. İşte bu iki büyük sorun göz önüne alındığında Google Phone’un geniş dahili hafızaya sahip olacağını söyleyebiliriz.

Mobil uygulamalar ve oyunlar
Şuan Google’ın hizmetleri arasında bir çok mobil uygulama bulunuyor. Google Phone’da da bu uygulamalar ön planda olacaktır. Blogger, YouTube, GooglePages gibi servislerin yanında diğer hizmetlerinde mobil ortama uyarlanacağı kesin. Telefonun en önemli özelliği ise Google’ın asıl görevi olan “Akıllı Arama” özelliği olacak. Şuan bazı Nokia ve Samsung telefonlarda kullanılan bu özellik sayesinde telefonun rehber, mesajlar, kayıtlar gibi tüm içeriği tek menü üzerinden araştırılabiliyor, aramak istediğiniz kelimeye ait sonuçlar görüntülenebiliyor. Ayrıca Google’ın telefon için eğlenceli oyunlar hazırladığı da biliniyor.

Mobilize Bilgi
Listeye Ekle: Sitemizdeki cep telefonlarını incelerken, istediğiniz telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçebilir, seçtiğiniz bu telefonları kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz. Mobiletişim size bir çok sanal mağazalardaki fiyat bilgilerini de sunmaktadır.



Eklenme tarihi: 26.10.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler