Google, amiral gemi telefonunu tanıttı: Huawei Nexus 6P

Google, amiral gemi telefonunu tanıttı: Huawei Nexus 6P

Bu sene yedinci nesil modelleri piyasaya sürülecek olan Nexus serisinin yeni amiral gemisi resmileşti. Google, Huawei Nexus 6P telefonunu San Francisco'da basının beğenisine sundu.

Alüminyum kasaya sahip ilk Google telefonu olan Nexus 6P, 5,7 inç büyüklüğünde QHD AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Snapdragon 810 çipset, 3 GB RAM, 32/64/128 GB hafıza, 12,3 MP arka, 8 MP ön kamera, USB Type-C portu, parmak izi okuyucu, çift hoparlör, 3450 mAh pil, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ve hızlı şarj teknolojisiyle geliyor.



12,3 megapiksellik Sony kamera sensöründe 1,55 mikronluk pikseller yer alan Nexus 6P, bu yönüyle yeni nesil tüm telefonların önüne geçmeyi başarıyor. 8 MP'lik ön kamera ise 1,4 mikron büyüklüğünde piksellerden oluşuyor.

Bu sene kablosuz şarj teknolojisinden vazgeçen Google, 10 dakikalık şarjla 7 saat kullanım süresi sunan Qualcomm'un gelişmiş hızlı şarj fonksiyonuyla tüketicileri memnun etmeye çalışacak. USB Type-C portu sayesinde yüksek hızda veri alışverişi ve enerji girişini mümkün kılan telefon, saf Android ile pürüzsüz bir kullanım performansı vaat ediyor.

Siyah, beyaz, altın ve alüminyum renk seçenekleri bulunan Huawei Nexus 6P, 32 GB'ta 499$, 64 GB'ta 549$ ve 128 GB'ta 649$ seviyesine ulaşan fiyatlarla satılacak. Ülkemize distribütörler aracılığıyla getirilecek olan telefon şimdilik yalnızca Google Store ile internet üzerinden satın alınabilecek.



Eklenme tarihi: 29.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler