Google, HTC'yi satın almaya hazırlanıyor

Google, HTC'yi satın almaya hazırlanıyor

Google ile yakın ilişkileri sayesinde ilk Android telefonun üreticisi olan, Nexus ve Pixel platformlarının ilk cihazlarını geliştiren HTC, kuşkusuz Android ekosisteminin gelişmesinde büyük rol oynadı. Ancak Samsung ve diğer firmalarla rekabet edemeyerek küçülmeye giden, ekonomik sorunlarını çözmekte güçlük çeken şirket için yolun sonu görünüyor. Ağustos ayında açıkladığı mali raporda son 13 yılın en düşük gelir duyurusunu yapan HTC'nin yeni cihazları da kötü gidişata çare olmadı.

Tayvanlı üreticinin hayranlarını sevindirecek haberse Uzak Doğu medyasından geldi. Yine Tayvanlı bir medya kuruluşu olan Commercial Times, HTC'nin Google tarafından satın alınacağını yazdı. Görüşmelerde son aşamaya gelindiğini belirten kaynak, Google'nin yapılacak anlaşmayla HTC'nin akıllı telefon bölümünü bünyesine katacağı veyahut ciddi bir yatırımla stratejik ortağı haline geleceğini belirtti. Her iki durumda da Google emektar üreticiyi iflastan kurtararak kendi yönetimine almış olacak.

Daha önce 2011'de HTC ile benzer bir durumda olan Motorola'yı satın alan Google, bugün Lenovo yönetimindeki şirketin Moto serisi telefonlarının planlamasını yaparak cep telefonunun mucidi sayılan firmayı piyasada tutmuştu. Pixel programında yakın ilişki kuran HTC ile Google'nin bahsedilen anlaşmanın hayata geçirilmesi sonrası çalışmalarını Google markalı ürünler üzerinde yoğunlaştıracağı tahmin ediliyor. Ancak HTC markasının bir süre daha sektörde varlığını sürdürmesi, hatta bütçe dostu kategorisinde kendine yer bulması kuvvetle muhtemel.



Eklenme tarihi: 8.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler