Google füzeleri ateşledi

Google füzeleri ateşledi

Google tüm dünyadaki telefon operatörlerini etkileyecek dev bir adım atmaya hazırlanıyor. İnternetten ucuza telefon görüşmesi sağlayacak olan Google, yeni geliştirdiği yazılım olan Android'in ilk halini gösterdi. Şimdiye kadar 30 operatör, telefon üreticisi, yazılımcı ve chip yapımcısıyla anlaşma imzalayan Google, internet üzerinden ucuza iletişim sağlamaya uygun Motorola ROKR Z6Android telefonlarının yapılması için ARM ile anlaşma yaptı. ARM’den yapılan açıklamada Google için ürettikleri Android telefonun prototipinin gelecek hafta tanıtılacağı açıklandı.

Piyasanın devleri etkilenecek
Tüm dünyadaki operatörleri ve telefon üreticilerini etkileyecek olan Android platformuna karşı, Nokia ve Samsung gibi büyük üreticilerin önlem almaya çalıştığı belirtiliyor. Google geliştirdiği telefon sistemini bu yılın ikinci yarısından itibaren piyasaya sürecek. Google’un platformuna Deutsche Telekom’un T-Mobile ve Tayvan’ın ileri teknoloji firması High Tech Computer Corp’un (HTC) da dahil olması Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini de endişelendirdi. Google ABD’de kurduğu kablosuz ağ ile AT&T ve Verizon Wireless gibi dev taşıyıcıların kabusu olmuştu.

Piyasanın %2’sine hemen sahip olacak
Açık Mobil İttifakı’nda ayrıca China Mobile, NTT DoCoMo, Telefonica gibi şirketler de var. Strateji analistleri Android’in piyasaya girer girmez cep telefon piyasasının yüzde ikisine hemen sahip olacağını tahmin ediyor.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sonra sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 11.02.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler