Google, bulut oyun servisi Stadia'yı tanıttı

Google, bulut oyun servisi Stadia'yı tanıttı

Kullanıcısını herhangi bir indirme süreci takip etmeden çevrimiçi olarak dizi, film, müzik gibi yapımlarla buluşturan Netflix, Spotify ve türevi servisler, sanal alemin en büyük içerik kütüphanelerini erişime açmak için yalnızca internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Oyun geliştiricileri konferansı GDC 2019'da basının karşısına çıkan Google, bu hayret uyandırıcı internet servislerine birini daha eklemek için gerekli ilk adımı attı. Teknoloji devi, yıllardır üzerinde çalıştığı bulut oyun platformunu Stadia adıyla resmen medya ve oyun dünyasına tanıttı.

Dünyanın dört bir yanındaki Google veri merkezlerini kullanarak en yeni oyunları saniyeler içerisinde telefon, tablet, bilgisayar veyahut televizyon ekranına taşıyacak olan Stadia, sağlıklı bir internet bağlantısı dışında hiçbir donanım gereksinimi şartı sunmayacak. AMD'nin özel tasarım GPU'su ile donatılmış Google sunucuları, birden fazla üniteyi aynı anda tek kullanıcının hizmetine sunabilecek ve neticede 4K çözünürlük ile 60 fps görüntü değerlerine sahip bir oyun deneyimi elde edilebilecek. Oyuncular bir Youtube videosu izledikten sonra "şimdi oyna" düğmesine basarak veyahut Chrome tarayıcısı üzerinden bir linkte tıklayarak 5 saniyede diledikleri oyun evrenine bağlanabilecek.

100'den fazla oyun geliştiricisine Linux tabanlı test donanımları yollayan Google, bulut oyun servisi için bir oyun stüdyosu kuracak. Aynı zamanda internet bağlantısı üzerinden doğrudan sunucuya ulaşarak gecikmeyi minimuma indiren bir de oyun kolu piyasaya süreceğini müjdeleyen Google, Stadia'yı 2019 yılı içerisinde ABD, İngiltere, Kanada ve Avrupa'nın muhtelif ülkelerinde oyuncularla buluşturacak. Henüz bulut oyun servisinin nasıl fiyatlandırılacağı, oyun kolunun hangi fiyatla satışa çıkacağı ve oyun kütüphanesinde hangi geliştiricilere ait yapımların yer alacağı soruları yanıt bulmuş değil.



Eklenme tarihi: 20.03.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler