İlk Android One telefonu 15 Eylül'de Hindistan'da tanıtılacak

İlk Android One telefonu 15 Eylül'de Hindistan'da tanıtılacak

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve aynı zamanda ikinci en büyük mobil pazarı olan Hindistan, internet devi Google'nin yeni hedefi. I/O 2014 konferansında Android One adını verdiği cihaz sertifikalama programı ile Nexus tecrübesine sahip ucuz cihazlar geliştirdiğini ilan eden şirket, bir milyardan fazla kullanıcısı bulunan Android platformunun sonraki bir milyarlık müşterisini bu cihazlarla fethedecek.

Micromax, Karbonn ve Spice gibi Hindistan pazarının üç büyük markasıyla çalışmalara başlayan Google, 100 dolar bandındaki tam fonksiyonlu akıllı telefonlar geliştirdiğini müjdelemişti. Ucuz olmasına karşın en yeni Android işletim sisteminden gücünü alacak olan Android One sertifikalı telefonlar, yazılım güncellemelerini direk Google'den, saf halde alarak ekosistemin en önemli sorunlarından yeni Android sürüm yükseltmelerinde sırtını yazılımın kaynağına dayamış olacak.

15 Eylül'de Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak bir Hindistan basın tanıtımı organize eden Google, iki hafta sonra pazartesi günü Android One projesinden ilk ürünleri görücüye çıkaracak. İlk hedefin Hindistan olduğu Android One cihaz programının başarılı olması halinde az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler merkezinde genişleyeceği bildirilmişti.



Eklenme tarihi: 1.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler