Google, ilk Android One akıllı telefonlarını satışa sundu

Google, ilk Android One akıllı telefonlarını satışa sundu

Google, ilk detaylarını I/O 2014 geliştirici konferansında ilan ettiği yeni mobil cihaz programını bugün Hindistan'da resmen başlattı. Bir milyar kullanıcıya ulaşan Android platformunun sonraki bir milyarlık müşteri kitlesine hızla nüfuz edebilmesi için oluşturulan Android One sertifika programı, yüksek kalite telefonları düşük fiyatlarla gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Mumbai'deki etkinlikte konuşan Android, Chrome ve Google uygulamaları baş sorumlusu Sundar Pichai, kendi ülkesinde piyasaya sürecekleri ilk üç Android One telefonununu basına tanıttı. Micromax, Karbonn ve Spice adlı yerel üreticilerin imzasını taşıyan dört çekirdekli MediaTek işlemci ile donatılmış telefonlar, 6.399 rupi, yani yaklaşık 230 TL fiyatla satışa çıkarıldı. 4,5 inç qHD ekran, ön-arka kameralar, FM radyo, microSD kart desteği, çıkarılabilir pil, 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonlar, yazılım güncellemelerini direk Google'den alarak Nexus tecrübesini bütçe dostu sınıfıyla buluşturmuş olacak.

Basit telefon alımının halen %70 ile büyük çoğunluğu oluşturduğu Hindistan pazarı, yalnızca akıllı telefon kullanımında değil, yeni nesil mobil veri teknolojilerinin edinilmesinde de çağın gerisinde kalmış durumda. Hindistanlılara ucuz bir telefon satmanın yeterli olmayacağını gören Google, daha çok Güney Asya ve Afrika'da faaliyet gösteren dünyanın en büyük üçüncü operatörü Airtel ile özel bir anlaşma imzalamış. İlk altı ay boyunca sistem güncellemelerini ücretsiz olarak sunacak olan bu operatör, aylık 200 MB'lik Google Play Store veri alışverişini de fatura dışında tutma sözü veriyor.

Bugün Hindistan'da, MediaTek, Micromax, Karbonn ve Spice başlayan Android One programı, çip tedarikçisi olarak Qualcomm, mobil cihaz üreticilerinde ise Acer, Alcatel Onetouch, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic ve Xolo'nun katılımıyla büyümeye devam edecek. Yıl sonuna kadar Endonezya, Filipinler, Bangladeş, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka'da da Android One cihaz satışına başlayacağını müjdeleyen Amerikalı internet devi, 2015'te yeni pazarlara açılmayı sürdüreceğini ekledi.



Eklenme tarihi: 15.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler