Google: Android platformu 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Google: Android platformu 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Bugün San Francisco'daki Moscone Center'de başlayan Google I/O 2014 geliştirici konferansı, son altı yıldır olduğu gibi Android ve Chrome odaklı bir açılış konuşmasıyla kapılarını araladı. Android, Chrome ve Google uygulamaları'ndan sorumlu Sundar Pichai, konuşmasına Android platformuna dair güncel istatistikler paylaşarak başladı.

Ekosistemin 1 milyar aktif kullanıcı barajını aştığını açıklayan Sundar, aynı zamanda bu kullanıcı grubunun bir aylık kullanım süresini aşan cihazlarla dolu olduğunu ifade etti. Platformun önceki aktif kullanıcı rakamları, mobil ağa bağlanan cihaz sayısı baz alınarak hesaplanıyordu. Üst düzey yönetici ayrıca, 1 milyar kullanıcının her gün 20 milyar mesaj yollama, 93 milyon kez kendi fotoğrafını çekme ve 100 milyar kez cihazını kontrol etme gibi ilginç kullanım bilgileri ortaya çıkardığını da sözlerine ekledi.



Akıllı telefon pazarının mutlak hakimi konumundaki Android'in tablet piyasasındaki yükselişi ise yukarıdaki slayt ile gözler önüne seriliyor. En güncel satış rakamları referans alındığında Android, tablet pazarının %62'sini elinde bulunduruyor. Yıl içerisinde bu oran değişiklik gösterse de, bu değişiklik android'in tablet sektörünün en çok kullanılan platformu olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.



Eklenme tarihi: 25.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler