Google, 24 Temmuz'da bir basın etkinliği düzenleyecek

Google, 24 Temmuz'da bir basın etkinliği düzenleyecek


Kendi ev sahipliğindeki en büyük organizasyonu I/O geliştirici konferansını son birkaç yılki konferansların aksine iki ay önce geliştirici odaklı tanıtım ve açıklamalarla tamamlayan Google artık tüketicileri doğrudan ilgilendiren duyurular için hazır. Okula dönüş sezonundaki alışveriş yoğunluğunu Nexus 7 ve Chromebook'larıyla fırsata çeviren internet şirketi, yeni ürün yelpazesinin gün yüzüne çıkacağı tarihi açıkladı.

24 Temmuz'da Android, Chrome ve Google Uygulamaları takımlarının lideri Sundar Pichai'nin sunumuyla San Francisco'da bir etkinlik düzenleyeceğini ilan eden Google, organizasyona ait davetiyeleri basın mensuplarına dağıtmaya başladı. Geliştiricilere 18. uygulama programlama arayüzününün (API) yakında yayımlanacağını müjdeleyen arama motoru devi, zaten resmen onaylamış olduğu yeni Android versiyonunu bu etkinlikte detaylandıracak. Jelly Bean kod adı altında sunulacak üçüncü alt sürüm olan yeni yazılım, Android 4.3 versiyon numarasını taşıyacak

Android 4.3'ün önyüklü geldiği ilk cihazlar, ASUS üretimi yeni Nexus 7 ve Nexus Q'nun devamı niteliğindeki yeni ev eğlence sistemi olacak. Sundar Pichai'nin etkinlikte Chrome işletim sistemli yeni dizüstü bilgisayarlar ve hatta bazı tablet bilgisayar modellerini de tanıtabileceği konuşuluyor. Windows 8'in tablet ve bütçe dostu dizüstü piyasasına yeterli düzeyde nüfuz edememesi internet bilgisayarı olarak geliştirilen Chromebook'lara olan ilgide büyük artışların yaşanmasını sağlamıştı. Pazarın bu durumundan faydalanmak isteyen Google ve Chromebook üreticilerinden yeni nesil Chrome donanımları görmek, teknoloji dünyasını pek şaşırtmayacaktır.

Türkiye saatiyle 24 Temmuz, 19:00'da başlayacak etkinliği Google'ye ait resmi Youtube kanalından canlı takip etmek mümkün olacak. Android ve Chrome platformları için oldukça önemli bu etkinliğin canlı yayın bağlantısı için buraya tıklayın.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 18.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler