Gesture kontrol, Hareket algılayıcı nedir?

Gesture kontrol, Hareket algılayıcı nedir?

Gesture Kontrol, hareket ile kontrol anlamına gelir. Cep telefonu üzerinde bulunan hareket sensörü sayesinde telefonun özelliklerine göre bazı menüleri kontrol edebilir, gelen ve giden çağrıları yönetebilir, telefonunuzun profilini değiştirebilirsiniz.

HTC Touch DiamondNasıl kullanılır?
Hareket algılayıcı özelliği kullanmak için öncelikle ayarlar kısmından etkinleştirme yapılması gerekmektedir. Bu özelliği kullanmak konuşma ve bekleme sürenizi azaltacaktır. Hareket algılayıcı çalışırken telefonunuza bir çağrı geldiğinde, sensörün bulunduğu alan üzerinde 30 cm.’ye kadar elinizi oynatarak telefonu meşgule verebilir veya sessize alabilirsiniz. Aynı durum alarm özelliği için de geçerlidir. Alarm aktif olduğunda kapatma tuşunu bulmak için uğraşmanıza gerek yok. Sensörün bulunduğu alanda ister elinizi oynatın, isterseniz de telefonu ters çevirin. Hemen kendini sessize alacaktır.

Kullanım alanları
Yukarıda anlattığımız çağrı ve alarm yönetiminde kullanılabilen hareket algılayıcı özellik, telefon modelinde bulunan farklı özellikler içinde kullanılabiliyor. Örnek olarak telefonu cep telefonu kılıfına yerleştirdiğinizde otomatik olarak ekran ışığını kapatır ve isterseniz titreşim özelliğini de etkinleştirir. Telefonu kılıfından çıkardığınızda ekran ışığı otomatik yanar ve telefon titreşimi kapatır. Hareket algılayıcı özelliği kullanarak oyunlarda oynayabilirsiniz.

Hangi telefonlarda hareket algılayıcı var?



Eklenme tarihi: 4.10.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler