Gençler Ya Uykuda, Ya Online

Gençler Ya Uykuda, Ya Online

Ülkemiz Internet kullanıcılarının %84’ünü kapsayan IAB Türkiye Internet Ölçümleme Araştırması’na göre Türkiye’de 24,1 Milyon Internet kullanıcısı var. Araştırma, üç farklı bileşenden oluşuyor:

Site-Bazlı: Sitelerin sayfa gösterimlerinin, tekil ziyaretçi sayılarının ve kullanıcıların sitede geçirdikleri zamanın ölçülmesi;

Kullanıcı-Bazlı: Kullanıcıların demografik profillerinin ve online davranışlarının analizi;
Offline yapısal araştırma: Online araştırmaya projekte edilmek üzere, Türkiye Internet kullanıcı popülasyonunun demografisinin offline metodla her ay ölçümlenmesi.

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması, Türkiye'de 12-25 yaş arasında toplam 12.3 milyon genci yansıtıyor.

Bu gençlerin % 98'i her gün veya haftada bir kaç kez internete giriyor. %69'u evden , %6'sı internet kafelerden , % 5'i ise okuldan bağlanıyor. Sosyalleşmek için sosyal medya,
eğlenmek için online oyunlar var.

Epostayı unutmuşlar, %62'si arkadaşlarıyla haberleşmeyi sosyal ağlar veya anlık mesajlaşmalarla yapıyor.

Gençler, elbette diğer mecraları da tüketiyorlar, ama yine internet üzerinden: Bu yaş grubunun %54'ü TV'yi internetten izliyor, radyoyu internetten dinliyor ve gazeteleri de internetten takip ediyor. Çoğu birden fazla mecrayı aynı anda tüketebiliyor, internette ödev için araştırma yaparken, müzik dinleyip, mesajlaşıyor.

%66'sı öğrenci, %34'ü çalışan bu kitle, sadece gençliğe yönelik markaların hedef kitlesi degil. Onlar, kısacık bir zaman sonra büyüyecek ve temel hedef kitle haline gelecekler, yani alışverişte karar verici olacaklar. Marka yetkililerine düşen, medyayı çok farklı tüketen, her dijital kanaldan internete giren, imkanların elverdiği her fırsatta online yaşayan bu kitleyi iyi tanımak.

Araştırmanın tümünü buradan okuyabilirsiniz



Eklenme tarihi: 13.02.2011

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler